Nod la cravată. Cum se face nodul la cravată?

08.02.2021
Nod la cravată. Cum se face nodul la cravată?

Cum se face nodul la cravată?

Nodul la cravată este una dintre provocările bărbaților care vor să îmbracă office. Celebrul nod este nodul oriental, cunoscut sub numele de nod simplu. Acesta este ușor de legat și necesită doar o cantitate relativ mică de material. Cu puțină dexteritate, acest nod se poate face în mai puțin de un minut.

Trebuie efectuată doar o întoarcere orizontală folosind capătul gros al cravatei. Fără mișcări fanteziste sau confuze. Este o manieră lejeră folosită pentru afaceri, casual, social sau alte tipuri de ocazii relaxante.

Deși este simplu de făcut, acest nod nu este foarte cunoscut în Occident. Este popular în Asia (în special China) și unul dintre motivele pentru aceasta ar putea fi modul în care Occidentul este obișnuit cu nodurile cu patru mâini, „auto-eliberate”. Aceste noduri pot fi dezlegate printr-o singură tragere de cravată. Deci acesta este dezavantajul nodului oriental.

Un alt lucru de remarcat este că acest nod este asimetric, conceput să se aplece spre capătul activ al cravatei. Și, având o dimensiune compactă, poate fi destul de mic atunci când este strâns. Dar tocmai asta îl face nodul perfect pentru bărbații cu fețe înguste și bărbații mai înalți care au nevoie de o lungime suplimentară. Funcționează cel mai bine în special cu cravate groase.

Atenție la lungimea cravatei

În anii ’30, cravatele erau foarte scurte, fie se opreau la buric, fie nu reușeau să ajungă la talie. Cravatele din zilele noastre sunt în mod normal legate mai mult, dar de reținut faptul că nu ar trebui să depășească talia, deoarece astfel evidențiază fața.

Fața, nu trunchiul, ar trebui să fie „încadrată” de cravată în cel mai bun mod posibil. Doar porțiunea superioară a cravatei trebuie văzută. Acest lucru este important mai ales atunci când este acoperită parțial de o jachetă. Dacă cravata se apropie nasturi sau partea superioară a jachetei, va părea ciudat. În felul acesta se vor pierde câteva puncte elegante.

Cum se face nodul la cravată? Pas cu Pas

1. Puneți cravata în jurul gulerului cu cusătura orientată spre interior și capătul gros din stânga, cu doi sau trei centimetri mai jos decât poziția finală dorită.

2. Aduceți capătul gros orizontal în partea din față a capătului îngust, apoi treceți-l înapoi orizontal în spatele capătului îngust.

3. Treceți din nou capătul gros peste partea din față a nodului de la stânga la dreapta.

4. Acum treceți din nou capătul gros în spatele nodului orizontal de la dreapta la stânga.

5. Treceți din nou capătul gros peste partea din față a nodului de la stânga la dreapta.

6. Glisați un deget sub această a treia buclă orizontală.

7. Aduceți vârful capătului gros sub bucla din jurul gulerului și încărcați-l în spatele nodului, în jos peste partea din față a nodului și prin cea de-a treia buclă orizontală.

8. Trageți capătul gros prin bucla orizontală și fixați-l în jos. Reglați cravata ținând nodul într-o mână și trăgând ușor de capătul îngust cu cealaltă.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot