Cum se face vișinata? Rețete de vișinată!

19.12.2017
Cum se face vișinata? Rețete de vișinată!

Cum se face vișinata? „Vodca românului” este vișinata, băutura tare care ia mințile celor ce exagerează cu băutul ei. Vișinata este o băutură care se adresează atât bărbaților cât și femeilor. Modul de preparare este extrem de simplu. Iată două rețete din care vei afla cum se face vișinata:

Rețetă vișinată I

două kilograme de vişine coapte
● o jumătate de kilogram de zahăr
● o jumătate de litru de alcool dublu rafinat de 90 de grade

Primul pas este curățarea vișinelor de frunze și cozi și spălarea acestora. După ce fructele s-au zvântat de apă, acestea se toarnă într-o damigeană. Atenție, recipientul trebuie să fie de sticlă. Astfel, se pune un rând de vişine, un rând de zahăr și tot așa până când se umple damigeana. Este important ca ultimul strat să fie tot de zahăr.

Apoi, fructele se lasă la macerat timp de o săptămână, până când zahărul se topeşte formându-se un sirop. Cel puțin o dată pe zi trebuie ca fructele și zahărul să se amestece scuturându-se damigeana.

Câte linguri de cafea se pun la o ceașcă?

Când s-a topit zahărul, se adaugă alcoolul și se mai lasă trei săptămâni. În tot acest timp, conținutul damigenei se va amesteca o dată la două zile. La final, se extrage lichidul, iar vișinele rămase pot fi folosite la deserturi.

Rețetă vișinată II

● un kilogram de vişine
● o jumătate de kilogram de zahăr
● 500 de mililitri de palincă
● 150 de grame de zmeură
● 150 de grame de afine
● o sticluţă de rom

Primul pas este, la fel ca la prima rețetă, curățarea vișinelor de frunze și cozi și spălarea acestora. Acestea se amestecă cu zmeura și afiinele și se așează într-o sticlă cu gura largă. Peste ele se pune zahărul. Amestecul stă trei zile la macerat până când zahărul devine siropos.

Când s-a topit zahărul, se adaugă alcoolul și sticluța de rom și se mai lasă alte trei zile. După această perioadă se pune apă în funcție de cât de tare vrei să iasă produsul finit.

Ce se întâmplă dacă mâncăm cireșe cu viermi?

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot