Foarte mulți oameni consumă vara porumb fiert. Acesta este delicios dar și sănătos pentru organismul uman, fiindcă ajută la arderea mai rapidă a grăsimilor, lucru care duce la pierderea în greutate. Din păcate, nu întotdeauna porumbul rămâne fraged după fierbere. Dar, există câteva trucuri care ajută ca boabele să nu mai fie tari.
În primul rând porumbul trebuie să fie proaspăt, adică să fie din acel sezon. În oala în care este pus la fiert se adaugă sare pentru a potența aroma boabelor. Este important ca în procesul de fierbere să se folosească apă rece pentru ca porumbul să se gătească uniform.
Opțional se poate adăuga și puțin zahăr în apa în care fierbe porumbul, pentru a accentua dulceața naturală a boabelor de porumb. Un truc pe care nu multă lume îl știe este să fie adăugat lapte în apă, deoarece, în felul acesta, boabele vor căpăta o textură mai moale și mai cremoasă.
Este bine de menționat că porumbul nu trebuie fiert prea mult. Acesta trebuie ținut la foc mediu între 8 și 10 minute până când boabele devin crocante și pot fi înțepate ușor cu furculița. La final, porumbul este lăsat să se odihnească în apa în care a fiert pentru a finaliza complet procesul de gătit. Iată, așadar, cât de simplu se poate fierbe un porumb pentru a fi fraged și delicios.
Porumbul fiert este o sursă bună de carbohidrați, fibre, vitamine și minerale. Potrivit studiilor efectuate, el conține vitamina C, vitamina A, vitamina B5, niacină, tiamină, acid folic, fier și potasiu. De asemenea, are în componența sa și o cantitate semnificativă de fibre alimentare, care contribuie la sănătatea digestivă și la menținerea unei senzații de sațietate.
Specialiștii în nutriție au explicat că porumbul fiert are antioxidanți, cum ar fi carotenoizii și flavonoidele, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și a bolilor asociate. Totodată, el are un conținut ridicat de apă, ceea ce ajută la hidratarea corpului.
Foto: Depositphotos.com