Cum se gătesc creveții? Mod de preparare al creveților

02.04.2021
Cum se gătesc creveții? Mod de preparare al creveților

Creveții sunt una dintre opțiunile multora dintre noi pentru cine rapide și ușoare în timpul săptămânii. Aceștia sunt o opțiune bogată în proteine, cu conținut scăzut de calorii, care se gătește rapid.

Secretul constă în folosirea unei tigăi suficient de mare pentru a găti creveții fără a-i înghesui. Dacă au spațiu pentru a respira, vor avea mai mult contact cu suprafața fierbinte de gătit.

Cum se gătesc creveții?

Următoarea rețetă este pentru patru persoane, dar dacă este vorba de un grup mai este nevoie de dublarea ingredientelor.

Ingrediente

Mod de preparare al creveților

Pasul 1: Încălziți uleiul
Începeți prin folosi o tigaie suficient de mare pentru a găti toți creveții fără a-i înghesui. Dacă nu aveți o tigaie suficient de mare, luați în considerare prepararea creveților în două rânduri. Tigaia se încălzește la foc mediu-mare și se adăugă uleiul (sau combinația de ulei și unt).

Pasul 2: Adăugați creveții
Când uleiul este suficient de fierbinte se pot adăuga creveți și se gătesc timp de aproximativ două minute, amestecând des, până când creveții încep să devină roz. De reținut este faptul că creveții mai mici se gătesc mai repede decât cei mari.

Creveti

 

Pentru a ști când sunt gătiți creveții și sigur de mâncat, trebuie urmărită culoarea. Acesta trebuie suficient de ferm pentru a se ondula fără a fi constrâns și are o culoare roz opac, cu un luciu. Când sunt prea gătiți, creveții devin albi sau gri mat.

Pasul 3: Adăugați condimente

Când creveții sunt aproape fierți, se adaugă usturoiul, sucul de lămâie și sarea. Adăugarea lor în ultimul moment permite ca aromele lor proaspete să se infuzeze în creveți, prevenind în același timp arderea oricăror mici piese. Se amestecă până când creveții se curbează spre interior și deven roz cu un luciu alb. Se adaugă pătrunjelul și se servesc cu paste sau orez.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot