Cum se prepară Guacamole?
Guacamole este un sos sau o salată pe bază de avocado. Rețeta vine de la mexicani și este foarte sănătoasă și gustoasă. Românii se cam feresc în general de această rețetă, fiindcă nu știu să o prepare.
Avocado este un fruct foarte sănătos, care ar trebui să fie în dieta fiecărui om. Acesta are o mulțime de proprietăți benefice organismului și ține sub control nivelul de grăsimi din sânge.
Un avocado bun este unul copt, care are coaja neagră și când îl apeși cu degetele este moale. Dacă este verde și tare, înseamnă că nu este copt și trebuie lăsat 2-3 zile să se coacă, preferabil lângă o banană.
Cea mai bună rețetă de guacamole
Ingrediente:
- 3 avocado
- 2 roșii mici
- 1 lămâie verde
- 1 cățel de usturoi
- 1 legătură de coriandru sau de pătrunjel
- 1-2 cepe roșii
Mod de preparare:
Se taie roșiile cubulețe și se îndepărtează semințele pentru a nu face sosul apos. Legumele se taie foarte mărunt, iar usturoiul dă pe răzătoare. După ce ai terminat cu legume, iei avocado și îl decojești, după care îl pasezi și îl stropești cu zeama de la lămâie. Ulterior, se amestecă cu celelalte ingrediente și se adaugă sare și piper după gust. Poți adăuga dacă dorești și ardei iute tocat mărunt.
Guacamole se servește cu chipsuri de tortilla sau cu orice carne la grătar sau la cuptor. Este un preparat gustos, sănătos și simplu de pregătit. Poftă bună!
Ce beneficii are avocado?
Avocado este sănătate curată pentru organism. Iată ce beneficii are:
- conține 20 de nutrienți esențiali, inclusiv fibre, vitamine, potasiu, dar nu numai;
- este o sursă importantă de vitamina C, având rol de antioxidant;
- conține vitaminele A, C, B6, B12 și K care protejează sistemul imunitar, cognitiv și sistemul nervos;
- conține acizi grași care îmbunătățesc memoria;
- conține compuși care protejează, găsesc și distrug celulele canceroase din cavitatea bucală;
- conține cantități foarte mari de vitamina D, care este esențială pentru sănătatea oaselor.
Foto: Pexels.com