Cafeaua este a doua cea mai vândută marfă din lume, după petrol. Potrivit datelor oficiale, ea este a doua cea mai consumată băutură din lume, după apă, și al doilea produs comestibil utilizat, după ulei. Gustul și aroma cafelei sunt inconfundabile, fapt pentru care ea este delicioasă caldă. Cu toate acestea, pe timp de vară foarte mulți oameni preferă să bea cafeaua rece, din cauza temperaturilor ridicate. Astfel că, cea mai bună opțiune o reprezintă ice coffee.
Ingrediente:
Mod de preparare:
În cazul cafelei proaspăt măcinate, aceasta trebuie preparată după propriile preferințe, iar după aceea lăsată să se răcească la temperatura camerei. Dcă folosiți cafea instant, ea poate fi dizolvată în apă fierbinte, după care lăsată să se răcească.
Când s-a răcit în cafea este adăugat sirop de caramel sau de ciocolată, după preferințe, dar și îndulcitorul ales. După această operațiune, băutura este pusă la frigider pentru a se răci bine sau se adaugă gheață, ducând astfel la același rezultat.
Ulterior, se ia un pahar mare sau unul special și se pun câteva cuburi de gheață în el. Se adaugă cafeaua răcită și, după aceea, laptele normal sau cel vegetal, după preferințe. Toată compoziția se amestecă bine cu o linguriță, astfel încât ingredientele să se combine uniform. În unele cazuri, la final se poate adăuga frișcă deasupra, care poate fi presărată cu cacao sau scorțișoară.
Consumul de cafea moderat are o serie de beneficii pentru organismul uman, printre care:
Foto: Depositphotos.com