“Cum se sărută?”. Aceasta este întrebarea care și-o pun la nivel mondial milioane de adolescenți care n-au experimentat acest lucru. Senzual sau sexi, fin sau apăsat, sărutul reprezintă o activitate importantă în economia unei relații. Felul în care partenerul percepe primul sărut poate influența relația în viitor. Sărutul presupune atingerea unor buze cu alte buze, cu dinții sau cu limba.
Cum se sărută?
În urma unor analize, cercetătorii au stabilit că există o serie de pași pentru a realiza un sărut perfect. Astfel, primul lucru care trebuie făcut înainte de sărutul propriu-zis este contactul vizual. În felul acesta se va transmite un mesaj destul de puternic despre ceea ce urmează să se întâmple.
Al doilea pas foarte important este unghiul de înclinare al capului. Conform studiilor, majoritatea oamenilor preferă să încline capul spre dreapta atunci când sărută.
Următorul pas presupune închiderea ochilor, lăsând frâu liber imaginației. Și nu în ultimul rând trebuie luate în calcul buzele, felul în care este aplicată presiunea și caldura pentru un sărut perfect. Buzele sunt partea vizibilă a gurii cu cele mai multe terminații nervoase.
Câte tipuri de săruturi sunt?
De-a lungul vremii au fost scrise numeroase cărţi despre câte tipuri de săruturi sunt, însă nu s-a căzut de acord la un anumit număr. Iată cele mai des întâlnite tipuri de sărut:
Sărutul Franțuzesc. E cel mai pasional și cel mai popular în rândul cuplurilor, mai ales al celor aflate la începutul relației.
Sărutul pe fugă. Este, de obicei, sărutul practicat de parteneri când sunt în public.
Sărutul pe obraz. În multe țări, ține loc de salut între prieteni, adică înlocuiește strângerea de mână.
Sărutul în vânt. Se regăsește la cuplurilor foarte tinere, care nu locuiesc împreună și cărora le e greu să se despartă; acestea prelungesc contactul vizual după fiecare întâlnire trimițându-și “bezele”. Poate fi și începutul unui flirt.
Sărutul încătușat. Îl vedem la partenerii care sunt presați de timp, trebui să plece/să ajungă undeva, dar nu vor să se desprindă din sărut, pentru că sunt foarte atrași unul de celălalt și vor să se mai bucure un pic de momentul de pasiune…
Sărutul pe pleoape. I se mai spune “sărutul îngerului”. De obicei, este dat iubitului/iubitei în timp ce dorm. E un moment de tandrețe maximă.
Sărutul pe nas. De fapt, e pe vârful nasului și de multe ori include o mică mușcătură. E un sărut de alint, practicat, de obicei, în cuplurile tinere, și este o modalitate amuzantă de a-i atrage atenția partenerului.
Sărutul pe frunte. E un sărut matern prin excelență. Arată cât de mult ții la persoana respectivă.
Sărutul pe ureche. E specific doar cuplurilor, între simpli amici sau cunoștințe nu e deloc potrivit.
Sărutul pe lobul urechii. Este un sărut foarte intim, deoarece lobul urechii, în cazul majorității, e o zonă erogenă. Poate fi parte a preludiului.
Sărutul mâinii. Denotă respectul și admirația bărbatului pentru femeia întâlnită. Este un gest de curtoazie.
Sărutul pe gât. Este un gest foarte intim și poate fi parte a preludiului.
Sărutul vampir. E sărutul care lasă semne. Cel care sărută își apasă foarte tare buzele pe gâtul sau brațul partenerului și dă impresia că ar vrea să-i sugă sângele…. Rezultatul: o mică vânătaie ce pare a spune „e luat, caută-ți pe altcineva”. E întâlnit de cele mai multe ori în cuplurile foarte tinere.
Sărutul pe o singură buză. E specific celor care se iubesc cu adevărat, sunt fericiți împreună și își fac planuri de viitor.
Sărutul eschimoșilor. Partenerii nu-și folosesc buzele, ci își frecă ușor nasurile unul de celălalt. Acest tip de manifestare a afecțiunii ar fi apărut pentru că în zonele foarte reci, unde trăiesc eschimoșii, dacă-ți umezești buzele (process inerent în cazul unui sărut), acestea ar putea apoi degera.
Sărutul cu mușcătură. Mai exact, cu o mușcătură ușoară a buzei inferioare. Acest gen de afecțiune trădează un caracter pasional și dificil.
Sărutul aspirator. E un sărut superpasional, puternic și de multe ori zgomotos. Inițiatorul acestui tip de sărut dă impresia că vrea să aspire buzele partenerului său.
Sărutul cu contact corporal. Este cel mai întâlnit și cel mai echilibrat sărut. E puternic și pasional, întâlnit la cupluri mai noi sau cu vechime și folosit atât în intimitate, cât și în public.
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot