Ciupercile sunt legume pe care omul le folosește în foarte multe mâncăruri, de la pizza până la tocănițele vânătorești. Familia fungi este al treilea mare regn și are peste 100.000 de specii cunoscute. Pentru că sunt sedentare, acestea nu pot practica fotosinteza, iar creșterea lor se datorează hrănirii cu substanțe organice. De-a lungul istoriei, oamenii le-au consumat, însă mulți au greșit în alegerea celor bune de mâncat și au sfârșit în mod tragic. Cum ne putem da seama care ciuperci sunt comestibile?
Ciupercile comestibile au devenit foarte populare în meniul zilnic al omului. Acestea au o multitudine de beneficii, având în principal un aport caloric important. Conțin o serie de nutrienți, fiind un real suport terapeutic. Totodată, asigură o digestie eficientă, fiind un ajutor în creșterea imunității, scad riscul de boli cronice de la nivelul intestinului și reduc semnificativ anumite tipuri de cancer.
Cele mai sănătoase și consumate ciuperci se numesc „Champignon” sau Agaricus Bisporus. Din rândul ciupercilor, acestea au cel mai ridicat nivel de beneficii asupra organismului. Au rolul de a stimula și crește energia. Sunt folosite în foarte mâncăruri, printre care: pizza, orez cu ciuperci, sarmale vegetale sau paste cu ciuperci. Al doilea tip de ciuperci consumate frecvent poartă denumirea de Miitake și Shiitake. Cele din urmă sunt utilizate în bucătăria asiatică, precum pui cu tăiței și ciuperci sau ramen.
Cultivatorul de ciuperci este acea persoană avizată care se angajează în creșterea și cultivarea acestora. El trebuie să cunoască diferențele dintre cele otrăvitoare și cele bune de a fi mâncate. Pentru cultivarea în aer liber, trebuie luat în considerare alegerea locației și a sezonului.
Foto: Depositphotos.com