Arabia Saudită este cea mai mare țară din Golf. Aceasta se învecinează cu Emiratele Arabe Unite, Qatar, Kuweit, Irak, Iordania, Yemen și Oman. Până de curând, Arabia Saudită a fost o țară izolată care nu permitea turismul extern. De la deschiderea țării, din ce în ce mai mulți turiști vin în Arabia Saudită în căutarea unor locuri noi. Cum trebuie să se îmbrace turiștii care decid să viziteze Arabia Saudită?
Top 5 locuri de vizitat în Arabia Saudită
Cu puțin timp înainte de izbucnirea pandemiei, autoritățile de la Riyadh au luat decizia de a-și deschide porțile turismului. Acest lucru a fost privită ca pe o deschidere asupra lumii, fiind o premieră pentru acest stat. De atunci și până în prezent, turiștii pot vizita istoria veche de sute de ani, peisaje scoase din povești dar și ospitalitatea oamenilor.
Chiar dacă Arabia Saudită nu este prima destinație care îți vine în minte pentru o vacanță, iată care sunt 5 locuri de neratat:
Orașul religios Mecca. Cel mai sfânt loc pentru islam. În fiecare an, milioane de musulmani fac pelerinajul la Mecca și mulți alții vin să-l viziteze. Din păcate partea sfântă nu poate fi vizitată dacă nu ești musulman.
Orașul Jeddah de la Marea Roșie. Este cel mai aglomerat oraș port al regatului și totodată un important centru comercial al țării. În prezent, în Jeddah se construiește cea mai înaltă clădire din lume care va avea peste 1.000 metri înălțime.
Mada`in Saleh. Aici se găsesc unele dintre cele mai bine conservate ruine ale lumii antice. În urmă cu mii de ani, aici locuiau poporul nabatean.
Riyadh. Orașul capitală s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. La fiecare colț de bulevard se găsesc shopping mall-uri, numeroase parcuri dar și muzee.
Parcul Național Asir. Parcul are o suprafață de peste 800 kilometri pătrați și găzduiește diferite animale, printre care leopardul arab. Aici se pot face diverse drumeții, safari, camping, echitație sau observarea păsărilor.
Cum trebuie să se îmbrace turiștii în această țară?
Pentru foarte mult timp, Arabia Saudită a fost una dintre cele mai conservatoare țări. Din acest motiv, turismul era interzis. Pentru că este o țară musulmană, regulile de îmbrăcăminte sunt puțin diferite față de ce cunoaștem noi.
Pentru femei:
Turistele nu sunt obligate să poarte hainele tradiționale ale țării.
Femeile trebuie să se îmbrace modest, acoperindu-și totuși genunchii și umerii.
La intrarea în moschei trebuie purtat voalul numit abayais.
Pe plajă, hainele bikini sunt considerate tabu.
Este recomandat un machiaj modest.
Pentru bărbați:
Bărbații turiști nu sunt obligați să poarte thobe sau thwab, rochia tradițională arabă.
Turiștii bărbați sunt obligați să poarte haine care să le acopere umerii și picioarele.
Trebuie evitați blugii skinny, cămășile fără mâneci și pantalonii scurți în public
Bijuteriile, brățările sau colierele sunt considerate nepotrivite. Se acceptă ceasul de mână și verigheta.
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot