Cum vor arăta casele în viitor? Din ce vor fi construite?

03.05.2023
Cum vor arăta casele în viitor? Din ce vor fi construite?

Viitorul încă nu a fost scris. El va fi modelat în funcție de acțiunile din zilele noastre. Cu toate acestea se fac anumite presupuneri legate de ceea ce se va întâmpla în anii următori. Casele oamenilor vor arăta cu totul altfel decât în prezent, asta și pentru că materialele folosite la construcția lor vor fi de cu totul altă natură.

Casele viitorului, demne de filmele științifico-fantastice

Schimbările climatice din ultima perioadă au făcut ca foarte multe companii să vină cu tot felul de inovații în domeniul construcțiilor. Criza energetică a dus la o nouă viziune în privința locuințelor. Drept urmare, casele viitorului vor fi capabile să își genereze propria energie electrică. Un astfel de sistem există și în prezent, prin panourile solare, însă în anii următori tehnologia va ajunge la alt nivel.

Turbinele eoliene vor ajuta și ele locuințele să aibă necesarul de energie electrică. Panourile fotovoltaice se vor integra în design-ul casei, astfel încât acestea se vor putea adapta la diferite materiale precum piatra, cărămida sau lemnul. Celule de combustibil cu hidrogen vor putea stoca energia solară. Toate aceste inovații vor ajuta o locuință să devină independentă din punct de vedere energetic.

Izolarea termică va fi la alt nivel

Consumul de energie a unei case este influențat și de pierderea energiei, astfel că izolarea termică este foarte importantă. În viitor, specialiștii în construcții susțin că vor fi două învelișuri izolatoare, iar unul dintre acestea ar putea fi realizat din floricele de porumb, datorită proprietăților sale hidrofuge și ignifuge. Incredibil, nu-i așa?

Cărămizile utilizate în construcții vor fi poroase, fiindcă îmbunătățesc scurgerea apei pluviale. Casele viitorului vor putea să facă față condițiilor meteorologice extreme, deoarece tehnologia va ajuta la realizarea unor materiale de construcții indestructibile.

Omenirea este într-o continuă schimbare, asta și pentru că natura ne pune în fața a tot felul de fenomene. Schimbările climatice sunt o adevărată provocare în prezent, iar companiile și statele din întreaga lume trebuie să se adapteze la noile realități.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot