Cumperi și arunci multă mâncare? Șapte modalități simple de a reduce risipa alimentară

13.12.2022
Cumperi și arunci multă mâncare? Șapte modalități simple de a reduce risipa alimentară

Mâncarea este una dintre plăcerile vieții, însă nu trebuie abuzat de ea. Cu alte cuvinte, alegerile alimentare ne influențează starea de spirit și, ulterior, viața. Foarte mulți oameni cumpără produse alimentare în exces și după o anumită perioadă le aruncă. Drept urmare, nu numai că alimentele comestibile sunt risipite, ci și toată energia și îngrășămintele utilizate în procesul de fabricație.

Iată câteva metode prin care poți reduce în risipa alimentară:

1. Realizați un inventar. Înainte de a merge la piață sau la magazin este bine să faceți o analiză a ceea ce aveți nevoie pentru a nu cumpăra produse pe care le dețineți deja acasă.

2. Creați un plan de masă. Indicat este să stabiliți dinainte ceea ce urmează să mâncați în săptămâna ce urmează, pentru a știi exact ce trebuie să cumpărați și de câte alimente aveți nevoie.

3. Păstrați ceea ce nu s-a mâncat și consumați la o masă ulterioară. Mâncarea rămasă nu trebuie aruncată, ci depozitată corespunzător, și, eventual, consumată la o dată ulterioară.

4. Depozitați mâncarea corespunzător. Specialiștii în nutriție recomandă ca toate produsele alimentare să fie depozitate corespunzător. De exemplu, fructele și legumele nu trebuie cumpărate în exces, ci doar pentru necesarul unei săptămâni, iar acestea trebuie păstrate în frigider în zona destinată lor. Cartofii și ceapa trebuie așezate într-un loc răcoros și întunecat pentru a rezista cât mai mult timp.

5. Cumpărați fructele și legumele care nu arată perfect. Specialiștii în sănătate recomandă să fie achiziționate fructele și legumele care au imperfecțiuni, fiindcă acestea s-au dezvoltată în mod în natural nefiind forțate cu pesticide.

6. Tocați legumele. Persoanele care stau la curte au posibilitatea să folosească cojile de la legume. Acestea pot fi tocate și presărate în grădină, fiind un adevărat îngrășământ natural.

7. Folosiți inteligent produsele rămase. Alimentele care nu mai sunt proaspete pot fi gătite și ele. De exemplu, din majoritatea cojilor de la legume pot fi realizate tot felul de supe. Fructele care sunt moi pot fi utilizate la diferite plăcinte, iar pâinea uscată poate fi transformată în crutoane, potrivit mayoclinichealthsystem.org.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum era viața nobililor/boierilor români de odinioară? Câte feluri de mâncare serveau la o masă și ce era considerat „delicatesă”?
Cum era viața nobililor/boierilor români de odinioară? Câte feluri de mâncare serveau la o masă și ce era considerat „delicatesă”?
Încă din cele mai vechi timpuri au existat clase sociale și nici spațiul carpato-danubiano-pontic nu a făcut excepție. Sute de ani, nobilii au dus o viață diferită de cea a românilor de... citește tot
Trump: „100% vom avea Groenlanda”
Trump: „100% vom avea Groenlanda”
Donald Trump a pus lumea pe jar cu noi declarații. Actualul președinte al Statelor Unite ale Americii a declarat că își dorește pentru țara sa Groenlanda, deși danezii i-au spus că cea mai... citește tot
Care coduri bonus sunt cele mai avantajoase pentru jucători
Care coduri bonus sunt cele mai avantajoase pentru jucători
La momentul actual, cazinourile din mediul online continuă să crească în popularitate în rândul jucătorilor, venind în întâmpinarea acestora cu diverse beneficii. Pe lângă avantajele deja... citește tot