Curiozități despre Londra. Big Ben nu se numește, de fapt, Big Ben

de: Ana-Maria
06 12. 2021
Londra

Londra, capitala Angliei și a Regatului Unit, se mândrește cu o istorie și o cultură extrem de bogate. Acest oraș situat pe malul râului Tamisa este intens vizitat și într-o continuă schimbare. Cei care locuiesc aici, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp, se adaptează extrem de repede, chiar dacă la prima vedere ar putea fi un pic descurajator.

Unul dintre lucrurile grozave este că înveți mereu lucruri noi și interesante despre Londra, de la povești despre Turnul Londrei până la cunoștințele enciclopedice ale șoferilor de taxi despre străzile orașului.

Curiozități despre Londra

Londra este cel mai mic oraș din Anglia. Megaorașul pe care cei mai mulți dintre noi îl cunoaștem ca Londra este de fapt numit „Marea Londrei”, în timp ce orașul Londra însuși este o mică parte din această metropolă întinsă. Are o populație de doar 9.123 de oameni, ceea ce îl face cel mai mic din Anglia.

Din punct de vedere tehnic, Londra este o pădure. Capitala Angliei și a Regatului Unit este foarte verde. Spațiul verde de care se pot bucura locuitorii și turiștii în Londra este enormă. Atât de mult, de fapt, încât densitatea copacilor pe care îi are pe km pătrat o califică drept pădure conform definiției Națiunilor Unite.

„Big Ben” nu se numește, de fapt, Big Ben. Turiști din întreaga lume vin să stea pe Westminster Bridge și să-și facă un selfie lângă Big Ben și Camerele Parlamentului. Acest reper faimos în întreaga lume este, de fapt, numit Elizabeth Tower, Big Ben este numele clopotului care este în interior turnului.

Londra nu are parte de foarte multe precipitații. Capitala este cunoscută în întreaga lume pentru că este un oraș ploios, însă nu este deloc adevărat. Londra are, de fapt, mai puține ploi decât Roma, Miami și Sydney, atât în ​​ceea ce privește volumul, cât și numărul de zile ploioase.

În Londra se vorbesc peste 300 de limbi. Londra se poate mândru cu o vastă diversitate culturală. Fiind unul dintre cele mai diverse orașe din lume, Londra găzduiește peste 8 milioane de rezidenți, care vorbesc colectiv peste 300 de limbi, inclusiv bengaleză, gujarati, punjabi, cantoneză, mandarină, hokkien și, desigur, engleză.

Poliția nu l-a prins niciodată pe Jack Spintecătorul. Identitatea lui Jack Spintecătorul, cel mai cunoscut criminal în serie din Londra, nu a fost niciodată descoperită. Autoritățile de la acea vreme și „vânătorii de mistere” au suspectat totuși o serie de persoane diferite, inclusiv prințul Albert, Lewis Carroll și medicul reginei Victoria, Sir William Gull.

Turnul Londrei adăpostește șase corbi. Carol al II-lea a ordonat ca șase corbi să fie plasați în Turnul Londrei pentru a-l proteja. Se pare că șase corbi sunt păstrați și astăzi în turn și trebuie să rămână acolo tot timpul din motive superstițioase. Pentru măsuri suplimentare, fiecare corb are o aripă tăiată, au la îndemână chiar și un corb de rezervă în cazul în care zboară unul.

Metroul londonez ar fi putut fi pe bază de apă. Când a fost propus pentru prima dată metroul londonez, inginerii au sugerat să se umple tunelurile cu apă și să se folosească șlepuri pentru a pluti oamenii din stație în stație sau cai care să tragă trăsurile în întuneric. Evident, au decis să opteze pentru trenuri.

Șoferii de taxi sunt testați. Pentru ca o persoană să devină șofer de taxi, trebuie să parcurgă un test riguros numit „Cunoașterea”, care implică memorarea fiecărei străzi din capitală. Șoferii de taxi pot petrece ani de zile încercând să învețe totul. Unii chiar se plimbă prin fiecare parte a orașului ca o modalitate de a memora toate străzile laterale și aleile.

Londra are cea mai mică statuie oficială. Într-un oraș plin de monumente mărețe și statui uriașe, este interesant de știu că Londra are cea mai mică statuie oficială. Situată pe Philpot Lane, statuia a doi șoareci minusculi care mănâncă brânză este dedicată unor constructori care au murit în timpul construcției Monumentului, după o ceartă din cauza unui sandviș dispărut. Ei au dat vina unul pe celălalt, dar a fost de fapt vina unor șoareci.

Regina locuiește în Palatul Buckingham. Deși are multe alte reședințe regale, regina încă locuiește uneori în Palatul Buckingham. Când e acasă, se poate vedea steagul regal fluturând de pe catarg. Acest steag, care se numește Standardul Regal, trebuie să fie arborat numai la clădirile în care este prezentă Regina.

Hrănirea porumbeilor în Trafalgar Square este interzisă. Trafalgar Square a fost cândva renumită pentru adăpostirea a mii de porumbei sălbatici, pe care turiștii i-au hrănit sau i-au pozat adesea. În 2003, primarul Londrei, Ken Livingstone, a interzis să mai fie hrăniți sau să se vândă furaje în apropierea pieței. Ei chiar au mers până la folosirea unui șoim pentru a-i ține la distanță, ceea ce evident s-a dovedit a avea succes.

Londra are peste 170 de muzee. Pe lângă cele 300 de limbi vorbite în Londra, cantitatea de muzee din capitală se adaugă la cultura acestui oraș. Londra se mândrește cu peste 170 de muzee, de la uriașul British Museum, cea mai populară atracție turistică a Londrei, până la micul Fan Museum din Greenwich.

Stația Aldgate are 1000 de cadavre îngropate sub ea. Probabil cea mai uimitoare curiozitate despre Londra este că 1000 de cadavre se află aparent sub gara Aldgate, lângă Tower Bridge, scrie Urbanest. Cel mai probabil, cercetătorii i-au îngropat acolo după Marea Ciumă.

Foto: Deposit Photos