Curiozități despre natura înconjurătoare. Care este cel mai adânc loc de pe Glob?

11.12.2024
Curiozități despre natura înconjurătoare. Care este cel mai adânc loc de pe Glob?

Natura este mereu surprinzătoare. În fiecare colț de lume există lucruri care ies din tipar, menite să ne pună pe gânduri. Site-ul shtiu.ro, unul dintre cele mai citite site-uri de curiozități din România, îți prezintă curiozități despre natura înconjurătoare.

Groapa Marianelor este cel mai adânc punct de pe suprafața Pământului. Aceasta se află în Oceanul Pacific și are o adâncime maximă de 10.984 m.

Cel mai lung râu din lume este râul Nil din Africa, cu o lungime de 6.853 km. Acesta izvorăște din munții Rwandei și Burundi și se varsă în Marea Mediterană traversând statele Sudan, Sudanul de Sud, Burundi, Rwanda, Tanzania, Uganda, Etiopia și Egipt.

Cel mai adânc lac de apă dulce din lume este Lacul Baikal, situat în Siberia. Acesta are o adâncime maximă de 1.637 m.

Durează doi ani ca un fruct de anans să ajungă la maturitate.

Cascada Niagara nu îngheață niciodată. Totuși, cascada a secat în 1848. Mulți oameni au crezut că este sfârșitul lumii, însă câțiva au descoperit că în zona de confluență a râului Niagara cu lacul Erie s-a format un pod de gheață masiv, care împiedică apa să curgă. Ulterior, într-o noapte gheața s-a spart brusc, iar apa și-a continuat traseul normal.

Dacă iei la pas Marele Zid Chinezesc, ți-ar lua aproximativ 18 luni să mergi pe toată lungimea construcției.

 

Marele zid chinezesc

Fiecare bloc de calcar/granit din care este construită Marea Pramidă din Giza cântărește 2,5 tone. Și sunt 2,3 milioane de blocuri. Da, ai citit corect.

Arborii acacia se pot avertiza reciproc cu privire la un eventual pericol. Acești arbori, care cresc în întreaga savană africană, au un sistem de apărare pus la punct unic. Când animalele se apropie, copacul crește producția de tanin până la niveluri toxice pentru acestea.

Primele flori au apărut pe Terra doar către sfârșitul erei dinozaurilor.

Balena albastră este cel mai mare animal din lume și poate cântări până la 171 de tone.

Fizic, porcii nu pot să privească spre cer.

Numărul celulelor din corpul uman este aproximativ egal cu cel al bacteriilor.

Foto: DepositPhotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Mihail Sadoveanu s-a îndrăgostit la 60 de ani de o tânără de 20
Mihail Sadoveanu s-a îndrăgostit la 60 de ani de o tânără de 20
Mihail Sadoveanu a fost una dintre cele mai importante personalități de după 1900. Scriitor la bază, Sadoveanu este considerat a fi unul dintre cei mai importanți și prolifici prozatori români... citește tot
De ce România are forma unui… pește?
De ce România are forma unui… pește?
O simplă privire aruncată peste harta lumii ne poate face să dăm frâu liber imaginației. Forma anumitor state ne duce cu gândul la alte lucruri. Așa cum forma Italiei seamănă cu o cizmă... citește tot
Noaptea minții! Călin Georgescu promite: „Fac benzina la pompă un leu pe litru”. De ce este acest lucru imposibil?
Noaptea minții! Călin Georgescu promite: „Fac benzina la pompă un leu pe litru”. De ce este acest lucru imposibil?
Călin Georgescu, fostul candidat la alegerile prezidențiale, s-a hazardat în declarații populiste. Din dorința de a atrage voturi, acesta a spus că România ar putea avea „energie aproape... citește tot