Curiozități despre Rusia. De ce copiii sunt învățați la școală să nu zâmbească?

28.02.2022
Curiozități despre Rusia. De ce copiii sunt învățați la școală să nu zâmbească?

Rusia este cea mai mare țară din lume. Cu o suprafață de 17.125.200 km², Rusia este cea mai întinsă țară din lume, acoperind peste o optime din suprafața locuită a Pământului. Țara condusă de Putin se întinde pe două continente, Europa și Asia. Site-ul shtiu.ro îți prezintă o serie de curiozități despre statul cu capitala la Moscova.

Curiozități despre Rusia:

Moscova este orașul miliardarilor. În ciuda faptului că mulți dintre ruși sunt la limita sărăciei, Moscova este orașul cu cei mai mulți rezidenți miliardari pe cap de locuitor.

În Moscova există cel de-al treilea cel mai aglomerat metrou din lume după Tokyo și Seul. În capitala Rusiei sunt 12 linii de metrou. Peste 6 milioane de oameni circulă zilnic cu metroul din Moscova.

Rușii sunt învățați să nu zâmbească la școală, scrieluxeadventuretraveler.com. Motivul? În comunicarea rusă, un zâmbet nu este un semnal de politețe. De altfel, studii arată că Rusia ocupă în mod regulat primul loc pe listele celor mai puțin prietenoase țări din lume.

Ca număr de locuitori, Rusia este pe locul al 9-lea în lume. În Rusia trăiesc 144 de milioane de oameni.

Asemeni românilor, și rușii sunt extrem de superstițioși. În Rusia, se spune că ai ghinion dacă te întorci după ce ai plecat deja de acasă.

Există un cuvânt în limba rusă care nu poate fi tradus în nicio altă limbă. Este vorba despre „Pochemuchka”. La ce face referire? La o persoană care pune prea multe întrebari.

Pe teritoriul rus se află cel mai adânc lac din lume, Lacul Baikal. Acesta are o adâncime maximă de 1.637 metri și reprezintă cea mai mare rezervă de apă dulce din lume cu 23.000 km cubi.

Rușii au obiceiul de a-și pune covoarele pe pereți. De ce? Apartamentele erau foarte reci iarna (la urma urmei erau din beton), așa că oamenii au început să folosească covoare de lână ca mijloace de izolare termică, în special în regiunile de nord și Orientul Îndepărtat.

Rușii sunt recunoscuți ca fiind cei mai mari consumatori de băuturi alcoolice din lume. Studiile arată că ei sunt capabili să bea în medie cu 20-30% mai mult decât oricare alt popor.

Satul Suzdal este una dintre cele mai vizitate așezări din Rusia. Deși are numai 15 kilometri pătrați, pe teritoriul satului există 53 de biserici incredibile.

Palatul Kremlin, reședința președintelui rus, este cea mai mare cetate funcțională din Europa. Nu numai că este cea mai mare fortăreață medievală din Rusia, ci și cea mai mare cetate activă din întreaga Europa.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot