Curiozități despre Yakuza, mafia japoneză. Cum se automutilează membrii care greșesc și cum cer scuze superiorului

23.11.2021
Curiozități despre Yakuza, mafia japoneză. Cum se automutilează membrii care greșesc și cum cer scuze superiorului

Grupări mafiote există în toate culturile și pe toate continentele. De la mafia italiană, la cea sud-americană sau la cea rusească, mafioții au propriile reguli și propria istorie. Iată o serie de lucruri mai puțin știute despre Yakuza, mafia japoneză.

În Japonia, gruparea Yakuza nu este ilegală

Membrii Yakuza nu fug de justiție. Cei 100.000 de japonezi care formează Yakuza în Japonia au birouri unde își desfășoară activitatea, cărți de vizită și chiar reviste pentru fani. Yakuza este cea mai mare organizație criminală din lume după numărul de membri.

Membrii Yakuza sunt recunoscuți după tatuaje

În timp ce tatuajele sunt răspândite pe tot globul, ele sunt descurajate în Japonia din pricina asocierii desenelor cu gruparea Yakuza. Sunt locuri cum ar fi sălile de sport sau piscinele unde accesul celor care dețin tatuaje este interzis pentru a-i ține pe reprezentanții Yakuza departe de locații. Cele mai frecvente tatuaje pentru mafioți conțin dragoni, samurai, pești Koi care reprezintă bogăție, onoare și prosperitate, scrie kenjiexplains.medium.com.

Yakuza face bani din activități ilegale

Banii mafiei japoneze vin în primul rând din traficul de droguri, prostituție și taxe de protecție. Dar aceștia mai au o metodă inedită de a face bani. Mafioții cumpără acțiuni al unor companii cotate la bursă ceea ce le oferă apoi dreptul de a participa la adunarea anuală a acționarilor. Folosinu-se de acest drept, Yakuza amenință apoi că va dezvălui informații sensibile despre practicile, angajații sau finanțele companiei. Yakuza mai face bani și din pariurile la luptele de sumo.

Mafioții au sindicat

Yamaguchi-Gumi este cel mai mare sindicat Yakuza din Japonia, cu aproximativ 10.000 de membri. Pentru a intra în el, membrii dau un examen de admitere. Materia studiată? Reglementările actuale ale crimei organizate. Candidații fără prea multă școală sunt respinși, spune japaninsides.com.

Tăierea degetului, pedeapsa preferată

Pedeapsa pentru infracțiuni grave în Yakuza este cunoscută sub denumirea de Yubitsume și înseamnă amputarea unei părți a degetului mic. Acest lucru este făcut de infractor însuși prin utilizarea unui cuțit ascuțit și a unei cârpe. Degetul amputat este apoi trimis superiorului într-o sticlă mică cu alcool, în semn de scuze. Pe lângă durerea actului, în Antichitate, degetul mic tăiat îi împiedica pe spadasini să apuce corect katana (sabia japoneză), creând un handicap în luptele cu sabia.

Mafioții fac și acte de caritate

Yakuza a răspuns la catastrofa tsunamiului din 2011 mai repede decât a făcut-o guvernul japonez. Yakuza a livrat alimente, apă, pături centrele din nord-estul Japoniei.

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot