De ce a scos Einstein limba în celebra poză cu marele fizician?

06.08.2018
De ce a scos Einstein limba în celebra poză cu marele fizician?

Albert Einstein a fost unul dintre cei mai deștepți oameni care au trăit vreodată. Fizicianul de origine evreiască, născut în Germania, este autorul teoriei relativității, una dintre cele mai importante teorii din toate timpurile. Fizicianul a fost fotografiat în dese rânduri, însă în memoria colectivă a rămas o fotografie în care Einstein scoate limba. Care este povestea din spatele acestui gest?

Poza a fost făcută la petrecerea organizată cu ocazia zilei de naștere a fizicianului, când acesta a împlinit vârsta de 72 de ani. Se întâmpla în 1951, cu patru ani înainte ca Einstein să moară.

Conform presei de peste Ocean, petrecerea a fost organizată pe 14 martie 1951, în Clubul Princeton. Acolo, fizicianul l-a cunoscut e fotograful Arthur Sasse, căruia i-a permis să-l fotografieze. Arthur Sasse era și un mare fan al lui Einstein. Astfel că, la finele petrecerii pe când Einstein era deja în mașină, gata de plecare, Sasse a insistat să mai facă măcar o poză. Vizibil deranjat de rugămintea omului cu aparat, Albert Einstein a scos limba spre mașina de fotografiat chiar în momentul în care blitzul s-a activat.

Ce au pățit primele femei de la noi din țară care au purtat pantaloni?

La câteva zile după party, Arthur Sasse i-a trimis omului de știință fotografiile. Einstein a fost atât de mândru de ultimul instantaneu, încât l-a cerut în mai multe exemplare.

Fotografia originală în care fizicianul Einstein scoate limba a fost vândută pentru fabuloasa sumă de 72.300 dolari în 2009, devenind cel mai scump portret al unui om de știință. Fotograful Arthur Sasse a murit în 1975, la vârsta de 67 de ani.

Cine a fost Albert Einstein?

Conform WikipediaAlbert Einstein (1879-1955) a fost un fizician teoretician de etnie evreiască, născut în Germania, apatrid din 1896, elvețian din 1899, emigrat în 1933 în SUA, naturalizat american în 1940, profesor universitar la Berlin și Princeton. A fost autorul teoriei relativității și unul dintre cei mai străluciți oameni de știință ai omenirii. În anul 1921, lui Einstein i s-a decernat Premiul Nobel pentru Fizică.

Cum trăiau și cum dormeau țăranii români după anul 1800? Cu ce acopereau ferestrele?

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot