De ce apa sfințită nu se strică niciodată?

13.11.2018
De ce apa sfințită nu se strică niciodată?

În religia ortodoxă, apa sfințită are un rol extrem de important. An de an, în țările ortodoxe, mii de litri de apă sunt sfinţiţi de preoţi de Bobotează. În mod ciudat, apa sfințită, denumită și agheasmă, nu se strică niciodată. Cum e posibil?

De ce apa sfințită nu se strică?

Conform oamenilor de știință, argintul, introdus chiar pentru scurtă vreme în apă, omoară bacteriile de putrefacţie şi algele microscopice care se află în ea. Totodată, argintul creează un mediu în care acestea nu se pot dezvolta.

Busuiocul cu care preoții ortodocși sfințesc apa are și el proprietăţi antiseptice. Astfel, busuiocul și argintul, în combinaţie, fac ca apa sfinţită să se conserve pentru o perioadă îndelungată de timp.

Care este locul unde este imposibil să plângi și cum a apărut plânsul?

„Electrolizii de argint se utilizează la purificarea apei, deoarece argintul este unul dintre acele metale care are proprietăţi sterilizante şi antiseptice, fix la fel ca și aurul. Pus în apă, el omoară toate bacteriile şi microbii. Este de ajuns şi o concentraţie foarte mică de argint ca să purifice o cantitate mare de apăî. O parte din argintul metalic trece în apă, iar aceasta nu se strică”, a declarat pentru napocanews.ro Silviu Moisa, inginer-chimist din Baia Mare.

De ce folosește busiocul pentru a sfinți apa? Explicaţia reprezentanților bisericii ar fi aceea că Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu, începe la apa Iordanului misiunea Sa de răstignire pe cruce a păcatelor lumii, iar busuiocul, care este o plată aromată, mirositoare, reprezintă participarea naturii întregi, a cosmosului, la minunea sărbătorii Bobotezei.

Pe de altă parte, adepții bisericii ortodoxe române sunt convinși că apa are proprietăți magice și îi ajută să treacă cu bine peste anumite situații dificile din viața lor.

Care este originea expresiei „a plânge cu lacrimi de crocodil”? De unde a început totul?

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot