De ce au biscuiții găuri în ei?
Cine nu a mâncat biscuiți? Ei bine, pe piață sunt fel de fel de biscuiți, cu diferite arome și de toate formele. Totuși, mulți dintre aceștia au în continuare mici găurele pe suprafața lor. Care este rolul găurilor?
Dacă n-ar exista găurile pe suprafața biscuiților, s-ar acumula abur în interiorul biscuiţilor. Astfel, biscuiţii s-ar fărâmiţa; de aceea scoatem afară aburul din interiorul biscuiţilor, pentru a obţine o textură uniformă. Fără aceste mici orificii, biscuiții nu s-ar coace corespunzător. Micile găuri le permit biscuiților să rămână plați și să nu se umfle, așa cum se întâmplă cu aluatul, de obicei. Poziționarea și numărul orificiilor variază în funcție de forma, de mărimea și de compoziția biscuiților.
Curiozități despre biscuiți:
- În China Antică, biscuiții erau fabricați din susan, fructe și, evident, orez. Doar vorbim despre China;
- Biscuiții sunt făcuti din cereale în proportie de 70% – 92%, în funcție de tipul de biscuit;
- Un studiu efectuat în anul 2009 în Marea Britanie a arătat că peste 500 de persoane s-au înecat cu biscuiții din cafea.
Rețetă biscuiți de casă
Ingrediente biscuiți de casă:
- 2 pliculețe de zahăr vanilat;
- coaja de la o lămâie;
- 2 ouă la temperatura camerei;
- 125g unt la temperatura camerei;
- 90g zahăr;
- 250g făină;
- un vârf de linguriță de sare.
Cum se prepară biscuiții de casă:
Se bate untul cu zahăr până se face crema. Oul se bate separat. Se adaugă oul încet. Apoi, adaugă sarea și făina, lingură cu lingură. Când coca începe să se închege se pune în bol, la frigider, timp de o oră, chiar două.
Se scoate mingea de cocă din frigider, apoi se frământă rapid și se taie în două. Prima jumătate se întinde cu făcălețul (cam 1 cm grosime să aibă). Este normal să crape la margini, untul din cocă este întărit. Se procedează la fel și cu a doua jumătate de aluat. Apoi, se fac „șerpișori” și se bagă la cuptor. Biscuiții se lasă 30 de minute la cuptor și la final se pudrează cu zahăr.