Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un adevărat simbol evreiesc. Totuși, de ce aleg evreii să o poarte pe cap?
Respectul pentru religia iudaică pretinde ca orice bărbat care trece pragul unui lăcaș de cult evreiesc să poarte capul acoperit. Bărbații evrei își acoperă capul în timpul rugăciunii cu kippah în semn de smerenie. Cei mai cunoscuți dintre evrei obișnuiesc să poarte capul acoperit în toate împrejurările vieții cotidiene.
Kippah are forma unei calote și este cel mai cunoscut acoperământ de cap fiind confecționată dintr-un material textil. „Când mergi cu capul descoperit simți că nimic nu este peste tine. Dacă ai capul acoperit, simți că este ceva deasupra ta. Că nu ești tu vârful Pământului. Capul acoperit aduce omul spre oarecare smerenie”, explică Rafael Shaffer, rabin.
Acesta adaugă: „Fiecare kippah arată apartenența la un anumit curent din cadrul iudaismului. Unele kippah sunt tricotate, altele sunt de piele, altele de catifea”.
Iisus Hristos este una dintre cele mai importante personalități din istorie. Venirea sa pe lume a dus la apariția creștinismului, una din cele trei religii monoteiste contemporane, alături de iudaism și islam. Totuși, evreii, un neam ce se ridică la aproape 15 milioane de suflete, nu crede în existența lui Iisus Hristos. De ce?
Iisus/Isus din Nazareth este considerat în religia creștină ca fiind Mesia și fiul lui Dumnezeu. Chiar dacă Iisus a trăit în Israel, evreii cred că Mesia trebuie să fie un descendent direct al regelui David și al regelui Solomon.
Evreii sunt convinși că atunci când Mesia va veni pe Terra, neamul lor nu va mai fi persecutat. În plus, toți evreii se vor reuni și nu vor mai exista războaie pe Pământ. Iar prezența lui Iisus pe pământ nu a făcut ca să domnească pacea. În cei peste 2.000 de ani, au fost mii de războaie pe Terra, unele soldate cu milioane de victime, așa cum au fost cele două mari conflicte mondiale. Ba mai mult, războaiele au crescut dramatic în lume de la începutul creștinismului.
Totodată, evreii sunt de părere că Iisus nu a reușit Reconstruirea Templului Sfânt. „Templul din Ierusalim va fi reconstruit”, se specifică în Tora. Templul era încă în picioare pe vremea lui Iisus. A fost distrus la 38 de ani după răstignirea lui Iisus și nu a fost încă reconstruit, scrie jewsforjudaism.org.