Românii au obiceiuri străvechi care încă domină societatea. Acestea s-au născut din nevoia de a explica anumite întâmplări. Unul dintre cele mai dubioase, dar comune lucruri pe care românii îl fac este să bată în lemn ca să țină ghinionul departe. De unde a apărut obiceiul bătutului în lemn?
Deși este văzută de mulți ca fiind doar o superstiție, bătrânii ne-au învățat că acest obicei ține lucrurile rele departe. Se presupune că dacă bați de 3 ori în lemn va alunga ghinionul și vei avea parte de reușite în plan profesional și personal.
Nu se știe exact originea acestui obicei, dar toți românii îl practică. Oamenii de știință sunt de părere că obiceiul face trimitere la protecția oferită de natură, prin copaci și pădure. Cel mai cunoscut popor la pădurilor, celții, obișnuiau să bată în coaja copacilor pentru ca spiritele bune să aibă grijă de ei. De astfel, celții erau recunoscuți pentru conexiunea spirituală pe care o aveau cu natura. În China antică, bărbații stăteau pe un pilon de lemn din structura casei pentru a fi protejați de dușmani.
Pe când în România și alte state se bate în lemn pentru a ține departe ghinionul, italienii au un obicei și mai straniu. Oamenii din peninsulă obișnuiesc să se țină de părțile intime pentru a nu avea ghinion.
Dacă întâlnești un italian pe stradă și îl vezi cu mâna în partea intimă, să nu faci ochi mari. Bărbații italieni fac asta oricând și oriunde, fără să îi intereseze de ochii curioși.
Fiecare popor este unic în felul său. Astfel că oriunde ai merge pe Terra, vei rămâne surprins de câte un lucru nemaivăzut.
Foto: Depositphotos.com