Cutterul este o sculă foarte des întâlnită la meșteri. El este foarte îndemânatic și practic, având o zonă de protecție astfel încât să nu te tai accidental. Cutterele sunt de diferite dimensiuni și pot fi utilizate pentru a tăia tot felul de materiale.
Un cutter poate tăia hârtie, cauciuc, PVC și multe altele. Lama sa este foarte ascuțită, drept pentru care are o zonă de protecție în care intră pentru a te feri. Prin împingerea unui buton cuțitul intră și iese dintr-un orificiu. Mânerul unui cutter este foarte solid pentru a putea fi ținut cu ușurință în mână.
La vârf cutterul are lama tăiată în diagonală pentru o utilizare mai ușoară și mai precisă. Lama poate fi secționată după uzare, întrucât este prevăzută cu șanțuri ce indică locul unde se poate rupe capătul uzat. Este indicat ca fiecare familie să aibă câte un cutter în casă, pentru că poate tăia aproape orice cu ușurință.
La capăt, mânerul cutterului are o formă asimetrică. Designul mânerului conține o mică gaură care indică pe ce parte este ascuțită lama cuțitului .
Lamele făcute și ascuțite de japonezi sunt cunoscute ca fiind cele mai bune din lume. Niponii sunt cunoscuți în întreaga lume pentru modul cum cuțitele lor sunt foarte ascuțite. Însă, se pare că, un alt dezvoltator a luat fața japonezilor și a creat cel mai ascuțit cuțit din lume.
Producătorii The Knasa susţin că acest cuţit de bucătărie este de cinci ori mai ascuţit ca oricare altul existent pe piaţă. Acesta este creaţia celor de la Habitat și este realizat dintr-un aliaj metalic foarte rezistent, dezvoltat de Caltech şi testat de NASA în mai multe zboruri în spaţiu.