De ce doctorii scriu urât?

17.12.2021
De ce doctorii scriu urât?

De departe, una dintre cele mai apreciate și iubite meserii este aceea de medic. Pe lângă responsabilitate, meseria vine la pachet și cu multă muncă, mii de diagnostice și de rețete scrise. Totuși, scrisul de mână al medicilor este aproape indescifrabil, lucru problematic pentru pacienți. Care este motivul pentru care medicii nu sunt buni prieteni cu caligrafia?

Doctorii scriu urât. Și acest lucru nu se întâmplă doar la noi în țară, ci în toată lumea. Conform FactsWT.com, un raport oficial al Institutului de Medicină din Statele Unite ale Americii arată că în fiecare an peste 7.000 de pacienţi mor pentru că reţelele lor sunt scrise foarte urât şi din această cauză tratamentul este interpretat greşit.

O cercetare făcută de oamenii de știință de la Universitatea din Berna a arătat că în ceea ce privește rețetele medicale, în 52% dintre cazuri scrisul era urât, iar în 4% dintre cazuri era indescifrabil. Iată câteva motive care răspund la întrebarea „De ce scriu doctorii urât?”:

Scrii urât? Ce spune acest lucru despre tine?

Cercetătorii sunt de părere că oamenii deștepți au tendința de a scrie urât. Dacă scriu urât, înseamn că aceștia gândesc mai repede decât pot scrie mâinile lor. Practic, creierul funcţionează mult mai repede.

Scrisul neatrăgător în cazul copiilor este interpretat diferit. Multi copii care scriu urat au, de asemenea, si dificultăți de a se exprima verbal, de a citi, a compune texte complexe, sau de a-si organiza informatia în mod logic, structurat. De obicei, copiii impulsivi sau cu probleme de concentrare a atenției tind să scrie urât.

Soluția? Soluția este simplă și la îndemâna oricui. Cu cât medicii vor scrie rețetele și observațiile la calculator, cu atât vor fi evitate pe viitor problemele de înțelegere.

Foto: depositphotos.com

 

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
În Istanbul se construiește o strâmtoare artificială. Cum va ajunge o bucată din Istanbul o insulă?
În Istanbul se construiește o strâmtoare artificială. Cum va ajunge o bucată din Istanbul o insulă?
În anul 2021, Turcia a început lucrările la un canal navigabil paralel cu strâmtoarea Bosfor. Canalul va avea o lungime de 45 de km și va transforma o parte din Istanbul într-o insulă. Ideea... citește tot
Cum era viața nobililor/boierilor români de odinioară? Câte feluri de mâncare serveau la o masă și ce era considerat „delicatesă”?
Cum era viața nobililor/boierilor români de odinioară? Câte feluri de mâncare serveau la o masă și ce era considerat „delicatesă”?
Încă din cele mai vechi timpuri au existat clase sociale și nici spațiul carpato-danubiano-pontic nu a făcut excepție. Sute de ani, nobilii au dus o viață diferită de cea a românilor de... citește tot
Trump: „100% vom avea Groenlanda”
Trump: „100% vom avea Groenlanda”
Donald Trump a pus lumea pe jar cu noi declarații. Actualul președinte al Statelor Unite ale Americii a declarat că își dorește pentru țara sa Groenlanda, deși danezii i-au spus că cea mai... citește tot