De ce doctorii scriu urât?

17.12.2021
De ce doctorii scriu urât?

De departe, una dintre cele mai apreciate și iubite meserii este aceea de medic. Pe lângă responsabilitate, meseria vine la pachet și cu multă muncă, mii de diagnostice și de rețete scrise. Totuși, scrisul de mână al medicilor este aproape indescifrabil, lucru problematic pentru pacienți. Care este motivul pentru care medicii nu sunt buni prieteni cu caligrafia?

Doctorii scriu urât. Și acest lucru nu se întâmplă doar la noi în țară, ci în toată lumea. Conform FactsWT.com, un raport oficial al Institutului de Medicină din Statele Unite ale Americii arată că în fiecare an peste 7.000 de pacienţi mor pentru că reţelele lor sunt scrise foarte urât şi din această cauză tratamentul este interpretat greşit.

O cercetare făcută de oamenii de știință de la Universitatea din Berna a arătat că în ceea ce privește rețetele medicale, în 52% dintre cazuri scrisul era urât, iar în 4% dintre cazuri era indescifrabil. Iată câteva motive care răspund la întrebarea „De ce scriu doctorii urât?”:

Scrii urât? Ce spune acest lucru despre tine?

Cercetătorii sunt de părere că oamenii deștepți au tendința de a scrie urât. Dacă scriu urât, înseamn că aceștia gândesc mai repede decât pot scrie mâinile lor. Practic, creierul funcţionează mult mai repede.

Scrisul neatrăgător în cazul copiilor este interpretat diferit. Multi copii care scriu urat au, de asemenea, si dificultăți de a se exprima verbal, de a citi, a compune texte complexe, sau de a-si organiza informatia în mod logic, structurat. De obicei, copiii impulsivi sau cu probleme de concentrare a atenției tind să scrie urât.

Soluția? Soluția este simplă și la îndemâna oricui. Cu cât medicii vor scrie rețetele și observațiile la calculator, cu atât vor fi evitate pe viitor problemele de înțelegere.

Foto: depositphotos.com

 

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot