De ce este interzis să fumezi în avion?

03.02.2023
De ce este interzis să fumezi în avion?

Avionul este cel mai rapid mijloc de transport pe care oamenii îl folosesc să ajungă dintr-un punct în altul. Dacă un drum cu mașina poate dura până la 10-15 ore, timpul parcurs cu avionul poate scădea până la 2-3 ore. Pentru cei care fumează, chiar și 3 ore poate însemna un coșmar fără tutun. De ce în prezent este interzis să mai fumezi în avion?

De ce nu se poate fuma în avion?

avion

La momentul inventării zborului, fumatul este un lucru normal pe care oamenii îl puteau face. Deși nu pare a fi ceva important, consumul de tutun într-un spațiu închis, cum este în avion, poate avea efecte devastatoare.

Cu timpul, spațiul pentru fumători s-a redus, astfel că la mijlocul anilor ’70, oamenii mai puteau practica acest obicei în avion într-o secțiune special amenajată. Odată cu începutul anilor ’80, a început distrugerea acestor secțiuni, iar odată cu anii 2000, a fost total interzis fumatul în avion.

De ce s-a luat această decizie? Oamenii au început să renunțe la fumat după ce au apărut numeroase cercetări despre efectele nocive ale acestuia. Guvernele naționale și companiile aeriene au început să ia măsuri împotriva fumatului în timpul zborului.

Fumatul pasiv are diverse pericole pentru sănătate, astfel că cele mai mari probleme au fost pentru cei care nu fumau. Cu toate acestea, au existat momente când numeroși oameni au fost prinși fumând în cabinele de toaletă din avion. Companiile s-au plâns că acestea pot cauza incendii în carlingă din cauza fumului.

Ce nu mai poți să faci în zbor din cauza pandemiei?

Pandemia ne-a afectat pe toți în mod direct sau indirect. Fie că vrem să recunoaștem sau nu, virusul ne-a schimbat viața ireversibil. Percepția despre sănătate a căpătat noi înțelesuri, fiind mult mai atenți la igienă.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot