De ce fac peștii bule în acvariu?

01.07.2020
De ce fac peștii bule în acvariu?

Peștii de acvariu sunt foarte iubiți, atât de copii cât și de adulți. Coloritul lor intens aduce bucurie pe fața celor care îi privesc, reduce stresul și atrage o stare de liniște interioară. Trebuie specificat că peștii nu știu că se află în captivitate, de aceea ei se plimbă de la un capăt la altul în acvariu, crezând că sunt în ocean sau mare.

Un lucru interesant legat de peștii de acvariu este faptul că aceștia fac mai mereu bule. Acest lucru are o explicație științifică. Aceștia recurg la aceste obiceiuri atunci când doresc să construiască cuiburi pentru ouă. Peștele Betta este cunoscut pentru faptul că face multe bule.

Masculii Betta asigură îngrijirea părintească

Peștele Betta mai este cunoscut și ca pește de luptă. Masculii de tip Betta sunt cei care fac multe bule pentru a avea unde să își depună ouăle, fiind de altfel cei care asigură o îngrijire părintească. Pentru a construi cuiburile pentru ouă, aceștia nu au nevoie de femele.

În sălbăticie, bărbatul conduce femeia sub cuib, iar aceasta eliberează ouăle în apă. Masculul strânge ouăle, le fertilizează și le depozitează în siguranța cuibului. Peștele Betta este originar din bazinele stagnante din Asia de Sud-Est. Peștele Betta poate supraviețui perioadelor uscate de timp prin împrăștierea în noroi umed în fundul habitatelor.

Curiozități despre pești

Un lucru interesant este faptul că peștii de apă sărată chiar beau apă, spre deosebire de cei de apă dulce care nu fac acest lucru. La nivel global, numărul de specii de pești este mai mare decât de toate rasele de mamifere, amfibieni, reptile și păsări la un loc.

Cel mai mare pește din lume este rechinul-balenă. Acesta poate atinge o lungime de peste 15 metri și o greutate care poate să depășească 20 de tone. Un lucru incredibil este faptul că peștii dorm cu ochii deschiși, iar unii dintre ei pot simți stresul și durerea.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot