De ce Facebook se numește astfel?

22.04.2020
De ce Facebook se numește astfel?

Facebook, cea mai mare și cea mai populară rețea de socializare din lume. Există o vorbă pe internet care zice: dacă nu ai cont de Facebook înseamnă că nu exiști. Atât de cunoscută a devenit această platformă interactivă. Cu toate că are câteva probleme legate de securitatea datelor personale, oamenii nu pot renunța în a accesa site-ul.

Fondatorii acestui gigant mondial sunt: Mark Zuckerberg, Eduardo Saverin, Dustin Moskovitz, Chris Hughes și Andrew McCollum. Compania a fost înființată în anul 2004, în Cambridge, Massachusetts, Statele Unite ale Americii. Inițial site-ul care găzduiește platforma de socializare s-a numit de thefacebook.com. Compania a înlăturat cuvântul The din numele ei după ce a cumpărat domeniul facebook.com pentru 200.000 USD în 2005.

Denumirea platformei de socializare nu a fost aleasă la întâmplare, Facebook era numele directorului care conţinea numele studenţilor din anumite universităţi din SUA pentru a-i ajuta să se cunoască mai bine cu colegii lor.

Facebook are în acest moment peste 2 miliarde de utilizatori activi. Conform datelor, o persoană intră de minim 8 ore pe zi pe rețeaua socială și stă minim 20 de minute la fiecare sesiune. Ca atare, firmele au văzut Facebook ca o modalitate de a-și promova ușor produsele și serviciile.

Dacă în 2012 Facebook avea un venit de 5 miliarde de dolari, în 2019 compania a raportat un venit de peste 70 de miliarde de dolari. Gigantul american are peste 2.000 de angajați și birouri în peste 15 țări.

În anul 2010, platforma ajunsese la o popularitate imensă, încât a fost făcut un film despre cum a fost creată. Cu toate că Mark Zuckerberg a negat unele informații apărute în film despre cum a fost înființat Facebook-ul, oamenii își pot face o părere foarte bună despre cum au evoluat lucrurile.

Vezi AICI trailerul filmului The Social Network!

Foto: pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
În Istanbul se construiește o strâmtoare artificială. Cum va ajunge o bucată din Istanbul o insulă?
În Istanbul se construiește o strâmtoare artificială. Cum va ajunge o bucată din Istanbul o insulă?
În anul 2021, Turcia a început lucrările la un canal navigabil paralel cu strâmtoarea Bosfor. Canalul va avea o lungime de 45 de km și va transforma o parte din Istanbul într-o insulă. Ideea... citește tot
Cum era viața nobililor/boierilor români de odinioară? Câte feluri de mâncare serveau la o masă și ce era considerat „delicatesă”?
Cum era viața nobililor/boierilor români de odinioară? Câte feluri de mâncare serveau la o masă și ce era considerat „delicatesă”?
Încă din cele mai vechi timpuri au existat clase sociale și nici spațiul carpato-danubiano-pontic nu a făcut excepție. Sute de ani, nobilii au dus o viață diferită de cea a românilor de... citește tot
Trump: „100% vom avea Groenlanda”
Trump: „100% vom avea Groenlanda”
Donald Trump a pus lumea pe jar cu noi declarații. Actualul președinte al Statelor Unite ale Americii a declarat că își dorește pentru țara sa Groenlanda, deși danezii i-au spus că cea mai... citește tot