De ce familia regală britanică este înmormântată la Castelul Windsor?

16.01.2023
De ce familia regală britanică este înmormântată la Castelul Windsor?

Ultimele doi ani au însemnat pentru familia regală britanică perioade lungi de doliu. În anul 2021 a decedat Ducele de Edinburgh, Prințul Filip, iar în anul 2022, Regina Elisabeta a II-a a decedat la vârsta de 96 de ani. Amândoi au fost înmormântați ca predecesorii lor în cripta castelului Windsor. De ce a fost ales acest castel pentru rămășițele regale?

Care este istoria castelului Windsor?

Windsor

Castelul Windsor este cel mai mare și cel mai vechi castel în care se poate locui din lume. Acesta aparține familiei monarhice din Marea Britanie. Istoria imobilului datează din anul 1066, când a fost construit de către William Cuceritorul.

Prima renovare a castelului a avut loc la un secol distanță, când a fost mărit de regele Henric al II-lea. Din această perioadă, locul este ridicat la rang de palat regal. Câteva secole mai târziu, timp în care a fost de nepătruns, un incendiu puternic din 1992 a distrus mai multe încăperi, plafoane și acoperișuri a capelei reginei Victoria.

Fiind cel mai mare castel din lume în care se poate locui, s-a luat decizia ca aici să fie locul de veșnicie a familiei regale. Fie că sunt înmormântați în Castel sau cripta bisericii, cert este că Windsor este o localitate regală.

Ce regalități sunt înmormântate aici?

Castelul Windsor este locul în care se regăsesc 11 regalități înmormântate: Edward IV, Henry al VI-lea, Charles I, George al III-lea, George al IV-lea, William al IV-lea, Edward al VII-lea, George al V-lea, George al VI-lea și Elisabeta a II-a.

Totodată, în cripta regală se mai află și trupurile altor strămoși, precum:

Atât castelul, cât și capela regală se pot vizita regulat de către turiștii veniți în oraș. Biletul costă 28 de lire pentru un adult. Datorită dimensiunii sale, timpul petrecut aici poate ajunge până la 5 ore. Istoria, emoția și aerul boem se găsesc la fiecare colț.

Foto: Stgeorges-windsor.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot