Până la apariția faimoaselor gogoși americane, românii mâncau clasicele gogoși rotunde sau, prin alte locuri din țară, scovergi. Totuși, de câțiva ani, americanii au venit cu moda gogoșilor găurite în mijloc. De ce au produsele lor o astfel de formă?
În Statele Unite ale Americii circulă o varietate de versiuni despre banalele găuri din gogoși. Totuși, cea mai răspândită dintre acestea este versiunea conform căreia gogoșile se gătesc în acest mod pentru a se coace mai bine.
Înainte de Primul Război Mondial, americanii prăjeau aluatul pentru gogoși în formă împletită. Conform unui articol ce a apărut pe data de 26 martie 1916 în publicația Washington Post, se pare că un brutar a decis să schimbe forma gogoșii după ce un client s-a plâns că produsul era necopt la împletituri.
Pastele nu sunt o mâncare de origine italiană. De unde au venit pastele în bucătăria europeană?
„Sunt bine prăjite pe margini, dar la împletituri aluatul este destul de crud”, ar fi spus clientul nemulțumit. Atunci, brutarul a găurit cu un pahar o gogoașă și astfel a apărut faimosul desert găurit, care astăzi se vinde în zeci de sortimente pe tot globul pământesc.
Este adevărat că rețeta Coca-Cola este cunoscută doar de doi oameni?
Există o altă variantă mai puțin plauzibilă. Se spune că, inițial, gogoșile se vindeau în Statele Unite ale Americii pe băț. Pentru a face economie de bețe, brutarii au decis să schimbe forma și astfel a apărut moda desertului cu gaură în mijloc.
Foto: pexels.com