De ce în New York străzile n-au denumire?

17.11.2021
De ce în New York străzile n-au denumire?

Majoritatea orașelor din lume au bulevarde, parcuri, străzi, iar acestea au nume care comemorează o persoană importantă sau un eveniment din istorie. Cu toate acestea, există și posibilitatea ca drumurile să fie denumite pur și simplu de cei care planifică infrastructura. În New York lucrurile stau foarte diferit, mai ales în zona Manhattan, acolo unde căile sunt numerotate.

De ce în New York străzile n-au nume?

Cel mai elementar lucru de reținut în ceea ce priveste New Yorkul este că bulevardele merg spre nord și spre sud, în timp ce străzile merg spre est și vest. Majoritatea străzilor și bulevardelor au doar trafic cu sens unic, dar există unele artere (14, 23, 42 etc…) care au trafic în două sensuri și sunt puțin mai mari.

De asemenea, cea mai mare parte din Manhattan este o rețea uriașă, așa că întrebați despre o destinație anume, oamenii vor oferi indicații de genul „Este pe strada 52 între 5 și 6”: blocul de pe strada 52 care se încadrează între 5th și 6th Avenue.

Sistemul de numerotare a străzilor este cunoscut și sub denumirea de grilă. Un bărbat foarte tânăr, John Randal Jr.,  a început acest sistem. A devenit cunoscut nu numai în Manhattan, ci și în cartierele relevante.

Numerele străzilor sunt benefice pentru comunitatea umană. Zonele care includ lanțurile alimentare, restaurantele și spitalele au locațiile lor specifice. Toate există pe strada lor particulară. Tradiția de a spune adrese cu numerele străzilor a devenit obișnuită. Oamenii pot accesa locația necesară fără nicio problemă.

Adresa completă permite unei persoane să ajungă la clădire. Taximetriștii cer și numerele străzilor, nu doar al imobilului. Își lasă pasagerii în locațiile potrivite învățând numerele străzilor. Ei urmează, de asemenea, panourile care au un număr de benzi și alei. De asemenea, o iau pe scurtături pentru că majoritatea străzilor se conectează. Harta și cifrele sunt benefice pentru toți locuitorii orașului New York. Există cea mai mică șansă de a te pierde.

Ce este strada Broadway din Manhattan?

Este o stradă cunoscută sub numele de Broadway Street. Strada are spații publice emblematice, instituții culturale de renume mondial și o abundență de clădiri semnificative din punct de vedere arhitectural de-a lungul porțiunii sale de proximativ 23 km. Anual aici au loc evenimente de renume mondial pentru sute de mii de oameni, se reunesc furnizori de țesături patronați de designeri celebri care  încurajează trecătorii să cumpere orice își doresc. Broadway îi invită, de asemenea, pe rezidenți și pe vizitatori să stea confortabil pe o bancă înconjurată de verdeață.

Începe în Lower Manhattan la Bowling Green și se întinde spre nord aproximativ 23 km, unde iese din cartier pe West 230th Street în Marble Hill. Broadway este unul dintre cele mai vechi drumuri din New York City. Părți ale străzii datează din vremurile precoloniale, când șeful Weckquaesgeek mergea spre sud de la actualul Dobbs Ferry, New York. Aproape de sfârșitul secolului al XIX-lea, bulevardul Broadway a fost finalizat prin conectarea mai multor segmente de drum separate.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot