De ce în România se construiesc autostrăzi la foc automat? 20 de ani am stat degeaba, acum parcă nu ne mai oprim!

07.08.2024
De ce în România se construiesc autostrăzi la foc automat? 20 de ani am stat degeaba, acum parcă nu ne mai oprim!

În mod ciudat, în România, până în anul 2023 nu se construiseră nici 1000 de kilometri de autostradă. Totuși, în ultima perioadă lucrurile se mișcă mai repede ca nicicând. Politicienii au închis Valea Oltului timp de o lună și a fost „defrișată 30% din suprafața necesară viitoarei autostrăzi” care va traversa Carpații. De ce se mișcă lucrurile atât de repede? Ei bine, din pricina războiului de la granițe.

Pe data de 24 februarie 2022, Rusia a lansat o invazie în Ucraina. Au trecut mai bine de doi ani și în continuare pe teritoriul Ucrainei se dau bătălii aprige. Acest lucru are un impact major asupra României, întrucât ne învecinăm cu Ucraina pe o distanță de 649 de km (273,8 km frontieră terestră, 343,9 km frontieră fluvială și 31,7 km frontieră maritimă).

NATO vrea autostrăzi

De teama unei eventuale invazii a Rusiei în România, țara noastră construiește o autostrada (București-Siret-Porubne) până la granița cu Ucraina și plănuiește noi puncte de control. Șoseaua va fi construită din bani europeni. O astfel de șosea de la Marea Neagră la Marea Baltică și Marea Egee este strategic pentru NATO.

Autostrada Sibiu-Pitești va fi prima autostradă din România care va străpunge Munții Carpați. Lucrările urmează a fi terminate în anul 2027, dacă constructorii se țin de plan, notează stiripesurse.ro.

În cât timp ar ajunge trupele NATO în România dacă ar fi atacată de Rusia?

Lipsa de infrastructură din România ar îngreuna intervenția NATO, dacă rușii ar decide să atace România. Ben Hodges, fostul şef al Forţelor Terestre Americane din Europa, a vorbit într-un interviu pentru Antena 3 CNN despre ce s-ar putea întâmpla în România dacă va fi atacată de ruși. Hodges spune că țara noastră va trebui să reziste două săptămâni până când vor ajunge trupele NATO pe teritoriul țării noastre.

„Un aspect critic al apărării este ca fiecare naţiune să-şi asume că s-ar putea să trebuiască să reziste cam două săptămâni pe cont propriu. Se va lupta cu ceea ce există aici.

Deci, cu trupele franceze, americane plus toate forţele armate române. Pentru trupele terestre, presupun eu, cam două săptămâni ar fi perioada în care să reziste. Forţele aeriene pot veni mai repede. Forţele maritime din Turcia şi Bulgaria pot ajunge mai repede”, a spus generalul Ben Hodges.

Nenumărați lideri militari aliați au reclamat starea proastă a drumurilor, căilor ferete și a podurilor din țara noastră, scrie romania.europalibera.org.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot
Putin: „Rușii și ucrainienii sunt un singur popor”. Are dreptate președintele rus?
Putin: „Rușii și ucrainienii sunt un singur popor”. Are dreptate președintele rus?
Războiul din Ucraina generează frică, îngrijorare și durere pe „Bătrânul Continent”. De 1.000 de zile, de la momentul în care Rusia a invadat Ucraina, Vladimir Putin a încercat să-și... citește tot