De ce într-o cameră este mai cald decât în restul casei?
Toată lumea a observat, la un moment dat, că temperatura diferă în casă de la o cameră la alta. Surprinzător este și faptul că într-una dintre camere temperatura este întotdeauna mai plăcută decât în restul casei. Care sunt factorii care duc la această situație… oarecum stranie?
De ce într-o cameră este mai cald?
Potrivit unor studii, de obicei, dormitorul este camera unde este cel mai cald în casă. Aerisirea influențează ambientul în cameră și dacă nu este făcută corespunzător poate duce la diferențe de temperatură în interiorul căminului propriu. Iată care sunt ceilalți factori care contribuie la această situație.
1. Izolarea insuficientă. Trebuie precizat că o casă care nu este izolată cum trebuie va duce la diferențe de temperatură de la o cameră la alta, indiferent că este vară sau iarnă. De aceea, este indicat ca izolarea căminului să se facă de un profesionist, astfel încât să nu există probleme.
2. Orificiile de ventilație sunt defecte. Casele care sunt dotate cu orificii de ventilație trebuie să fie curățate, astfel încât să nu fie blocate, iar aerul să nu poată circula peste tot în locuință, fiindcă, în felul acesta, o cameră va fi mai caldă decât alta.
3. Design-ul propriei case. Cu toții iubim ferestrele mari și frumoase care lasă să pătrundă lumina naturală, dar aceste caracteristici de design pot influența temperatura casei tale. Camerele cu multe ferestre tind să fie mai greu de răcit vara și mai greu de încălzit iarna, iar acolo unde locuința are mai multe etaje situația este și mai complicată. De aceea, este bine ca proiectul unei case să fie realizat de un profesionist, care poate analiza și gândi locuința în cel mai mic detaliu.
Curiozități despre case
- Potrivit datelor statistice, cei care dețin o casă ajung să stea, în medie, în ea circa 6 ani, după care simt nevoia unei schimbări.
- Remodelarea unei băi costă în medie 10.500 de dolari. De asemenea, au cea mai mare rentabilitate a investiției – aproximativ 102%.
- Remodelarea medie a bucătăriei costă aproape 4.400 de dolari și are o rentabilitate de aproximativ 90%.
- O companie japoneză a dezvoltat un sistem de prevenire a cutremurelor, care ridică o casă de la fundație cu până la 3 centimetri folosind doar presiunea aerului. Când are loc un cutremur, compresoarele se activează, împingând o cantitate imensă de aer sub casă. Aceasta va levita până se termină seismul, iar apoi va fi așezată ușor înapoi pe fundație.
- Motivul principal pentru care casele se vând mai greu este prețul.
Foto: Pexels.com