În ultima perioadă, majoritatea oamenilor au început să-și scoată din alimentație carbohidrații din cauza noilor principii nutriționale. Cu toate acestea, există o națiune care nu a abordat această gândire. Ați ghicit: Italia.
Cineva care susține o dietă strictă fără paste sau pizza ar fi, pentru un italian, ca și cum i-ai spune unui chitarist să cânte un ton fără chitară.
Se spune că pastele au apărut pentru prima dată în Italia în timpurile normande, când regele Roger al II-lea hrănea populația siciliană cu „itriyya” – un aluat uscat format din făină și apă, aproape o replică exactă a amestecului de paste de astăzi.
Indiferent de data în care au apărut, pastele moderne spun povestea modului în care o mâncare ieftină, provincială, a crescut pentru a deveni o delicatesă la nivel mondial.
Cum au devenit atât de populare pastele?
Italienii au migrat pe coasta de est a Americii în anii 1900 – 1920, iar bucătăria italiană s-a bucurat de prima sa incursiune către un public mai larg.
Indiferent cum ar fi fost la acea vreme, oamenii care plecau din Italia cu valizele pline cu foi de grâu ca mâncare, urmau să devină, de fapt, fondatorii unei noi ere culinare.
Americanii au fost atât de captivați de consumul masiv de „paste” ieftine de către vizitatori, încât italienii au început repede să-l vândă în restaurante precum Barbetta din New York. Desigur, a fost începutul unei relații foarte lungi și prospere.
Italienii nu sunt prea agitați în ceea ce privește pastele lor. Atâta timp cât sunt „al dente”, ei le servesc o dată, dacă nu, de două ori pe zi în cantități abundente. Mai mult decât atât, ei sunt fericiți să le mănânce în cea mai simplă formă, fără a complica rețetele. O „spaghettata” cu ulei de măsline, presărată cu ardei iute, trasă prin usturoi și cu parmezan ar face orice stomac italian să fie satisfăcut.
Stilul de viață echilibrat al italienilor
Italia este țara pizza și a pastelor, și este, de asemenea, cea mai sănătoasă țară din lume, parțial datorită mâncării sale. Grăsimile sănătoase, produsele proaspete și, da, pastele delicioase contribuie la ratele sale mici de obezitate. Există atât de multe motive întemeiate pentru a adopta obiceiuri alimentare sănătoase italiene. Iată câteva dintre ele:
Italienii nu cumpără cafea pentru a avea pe drum spre birou. Ei se opresc la o cafenea, beau un espresso dintr-o cană mică și apoi își văd de drum.
Dacă mănânci paste doar o dată pe săptămână, o faci greșit. Conform datelor sondajului YouGov și Bertolli, 90% dintre italieni mănâncă paste de mai multe ori pe săptămână. Pastele sunt adesea primul fel de mâncare în timpul meselor mai mari decât cel principal, ceea ce înseamnă că un munte de spaghete nu alimentează mesele italiene, ci își pregătesc organismul pentru proteine.
Italienii care lucrează în mod tradițional între orele 9:00 și 18:00, de obicei fac pauze la prânz între orele 13:00 și 14:30 ca parte delicioasă a unei săptămâni de lucru în medie de 36 de ore. Aceste pauze sunt benefice: studiile arată că luarea unei pauze poate îmbunătăți, de fapt, productivitatea.
Probabil știți deja că dieta mediteraneană este cunoscută ca fiind cea mai sănătoasă din lume, așa că de ce să pierdem timp prețios din viață mâncând hamburgeri și alt tip de mâncare nesănătoasă când putem lua o masă mult mai delicioasă, care ne va extinde viața? Dieta originară din sudul Italiei este bogată în cereale integrale, fructe, legume, leguminoase și ulei de măsline și conține niveluri moderate de produse lactate fermentate, pește, carne de pasăre și vin și doar o cantitate mică de carne roșie.
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot