De ce moartea este reprezentată cu o coasă și nu cu un cuțit?

21.11.2018
De ce moartea este reprezentată cu o coasă și nu cu un cuțit?

Când vine vorba despre moarte, aceasta este reprezentată în fel și chip în diferite culturi și religii. Totuși, una dintre cele mai cunoscute imagini ale morții este „o femeie sau un schelet cu mantie neagră ce poartă în mână o coasă”. De ce moartea are o coasă și nu o sabie sau un pumnal?

Majoritatea societăților de pe Pământ au fost societăți agrare. Astfel, încă din vremurile străvechi ale începuturilor agriculturii în Europa, recoltarea semnifica moartea plantei cultivate a cărei viață începuse odată cu germinarea seminței.

Astfel, oamenii au asociat din cele mai vechi timpuri moartea cu coasa pentru că moartea omului este asemeni cu moartea plantei. În cultura occidentală, o personificare a morții este deseori prezentată ca un schelet sau o femeie care poartă o coasă.

Care este cea mai veche glumă din istorie? Prima anecdotă din lume

Coasa este una dintre cele mai vechi unelte. De fapt, istoricii vorbesc și despre existența unor coase de luptă folosite în evul mediu. De altfel, chiar și iataganul este urmașul celebrei coase.

Deși anii au trecut și armele s-au schimbat, omenirea nu a renunțat la Moartea înarmată cu celebra coasă. Cum ar fi să ne imaginăm Moartea înarmată cu o mitralieră? Amuzant, nu-i așa?

Care este definiția morții?

Ce este, de fapt, moartea? „Alegerea unei definiții a morții este în esență o chestiune religioasă sau filosofică”, explică americanul Robert Veatch de la Institutul de etică Kennedy. Și așa este. Moartea poate fi explicată în diferite moduri, în funcție de religie sau de știință.

Când este o persoană moartă? Când nu mai respiră? Când inima lui nu mai bate? Când creierul nu mai are activitate? Răspunsul poate să difere de la un individ la altul, de la o situație la alta.

Cum s-a înmulțit omenirea dacă Adam și Eva au avut doar doi băieți, Cain și Abel?

Foto: 1zoom.me

Distribuie acest articol:
Citește și:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot