De ce ne dor oasele când se schimbă vremea?

19.02.2020
De ce ne dor oasele când se schimbă vremea?

Vremea este un factor important în viața persoanelor care suferă de probleme de oase. Temperaturile scăzute, în special cele de toamna și primăvara, dau bătăi de cap celor care suferă de reumatism sau alte afecţiuni mai grave ale sistemului osos.

De ce ne dor oasele când se schimbă vremea?

Mai devreme sau mai târziu, odată cu înaintarea în vârstă, toată lumea va experimenta acest lucru și va vedea cum schimbările climatice va duce la dureri de oase. Ba mai mult, în urma acestor afecțiuni, o persoană va putea să prezică, cât de cât, dacă urmează să vină o ploaie. Pare greu de crezut, însă este adevărat.

Persoanele cu probleme de oase sunt sensibile la frig și umiditate ridicată. Durerile se manifestă ca o sensibilitate extremă la unul sau mai multe oase şi diferă de durerea de muşchi, deoarece este prezentă fie că te mişti, fie că nu.

Apropierea anotimpului rece nu este deloc un moment de bucurie pentru persoanele care suferă de reumatism sau alte afecţiuni mai grave ale sistemului osos, scăderea temperaturilor, răceala şi umezeala afectându-i deopotrivă pe vârstnici şi pe tineri. Studiile arată cu peste 80% din populaţie se confruntă cu bolile reumatice, iar incidenţa lor creşte odată cu vârsta.

Conform medicilor, durerile osoase şi articulare sunt în legătură directă cu circulaţia deficitară a sângelui la extremităţi, aşa cum sunt mâinile şi picioarele. Ţesutul osos suferă atunci când nu mai beneficiază de aportul normal de sânge.

Sfaturi pentru a scăpa de durerile osoase

Persoanele care suferă de reumatism sau alte afecțiuni mai grave ale sistemului osos sunt îndemnate să poarte haine din bumbac sau lână, întrucât aceste materiale izolează căldura şi protejează împotriva vântului sau precipitaţiilor. În felul acesta, zonele vulnerabile vor fi protejate şi intensitatea durerilor nu va fi atât de ridicată.

De asemenea, este indicat atunci când sunt dureri să se ia o aspirină fiindcă accelerează circulaţia sanguină, un supliment de vitamina B şi mult ceai de măceşe, renumit pentru proprietatile lui benefice în acest sens.

Băile fierbinți sunt foarte bune pentru persoanele care suferă de dureri de oase, mai ales în perioadele reci. Alimentaţia este şi ea importantă. Legumele, fructele şi acizii graşi nesaturaţi au un impact benefic asupra durerilor articulare, scăzându-le intensitatea.

Foto: Pexels.com

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot