De ce nu a fost Turnul Eiffel dezmembrat după 20 de ani? Câte tone de vopsea intră la întreținerea Turnului?

12.03.2019
De ce nu a fost Turnul Eiffel dezmembrat după 20 de ani?  Câte tone de vopsea intră la întreținerea Turnului?

Una dintre cele mai faimoase construcții de oțel din lume este, cu siguranță, Turnul Eiffel. Cu o înălțime de 324 de metri, turnul din Paris a fost construit între anii 1887-1889. Aceasta urma să servească drept arc de intrare la Expoziția Universală (1889), un târg mondial ce sărbătorea centenarul Revoluției franceze. A fost inaugurat la 31 martie 1889 și deschis pentru public la 6 mai. E adevărat că turnul trebuia dezmembrat după 20 de ani?

La început, publicul a întâmpinat cu multă reticență această construcție, considerând-o inestetică. Inginerul Gustave Eiffel a primit permisiunea de a lăsa monumentul în viață timp de 20 de ani.

Care este legatura dintre viteza luminii și coordonatele Marii Piramide. Coincidență?

Totuși, turnul a supraviețuit doar pentru că armata franceză a început să îl folosească ca turn radio, intercepând transmisii militare importante în timpul Primului Război Mondial.

Turnul Eiffel are 300 m înălțime, excluzând antena din vârf, ce mai adaugă 20 de metri, și o greutate de peste 10.000 de tone. O dată la șapte ani, turnul, unde lucrează 500 de oameni, este vopsit în culoarea arhicunoscută.

Curiozități despre Turnul Eiffel:

Turnul Eiffel si Sena, râul ce trece prin Capitala Franței

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
În Istanbul se construiește o strâmtoare artificială. Cum va ajunge o bucată din Istanbul o insulă?
În Istanbul se construiește o strâmtoare artificială. Cum va ajunge o bucată din Istanbul o insulă?
În anul 2021, Turcia a început lucrările la un canal navigabil paralel cu strâmtoarea Bosfor. Canalul va avea o lungime de 45 de km și va transforma o parte din Istanbul într-o insulă. Ideea... citește tot
Cum era viața nobililor/boierilor români de odinioară? Câte feluri de mâncare serveau la o masă și ce era considerat „delicatesă”?
Cum era viața nobililor/boierilor români de odinioară? Câte feluri de mâncare serveau la o masă și ce era considerat „delicatesă”?
Încă din cele mai vechi timpuri au existat clase sociale și nici spațiul carpato-danubiano-pontic nu a făcut excepție. Sute de ani, nobilii au dus o viață diferită de cea a românilor de... citește tot
Trump: „100% vom avea Groenlanda”
Trump: „100% vom avea Groenlanda”
Donald Trump a pus lumea pe jar cu noi declarații. Actualul președinte al Statelor Unite ale Americii a declarat că își dorește pentru țara sa Groenlanda, deși danezii i-au spus că cea mai... citește tot