De ce nu toate rațele pot să zboare?

24.03.2023
De ce nu toate rațele pot să zboare?

În curtea bunicilor de la țară întotdeauna au fost văzute rațe care măcăne sau nu, dar care nu pot zbura. Păsările curților sunt găinile, gâștele, curcile sau rațele. Toate acestea oferă oamenilor ouă, carne și pene. Cu toate acestea, pe malurile lacurilor sau râurilor, sunt prezente rațele sălbatice care zboară distanțe lungi. De ce nu toate rațele pot zbura?

Pot toate rațele să zboare?

rațele

Industria cărnii de rață este considerată una populară care poate aduce venituri substanțiale dacă este făcută cu grijă și atenție. Toate rațele au atât capacitatea de a merge pe pământ, dar și de a zbura. Pentru a nu risca pierderea animalelor din fermă sau curte, este indicată tăierea aripilor periodic.

Aceste păsări sunt înzestrate cu capacitatea de a zbura. Cele care cresc în mediul sălbatic se lovesc periodic de nevoia de a călători pe distanțe lungi sau de a fugi de prădători. Cu toate acestea, rațele sălbatice nu se confruntă cu aceste pericole, fiind protejate de oameni și primind apă și mâncare constant.

Există și fermierii care alegă să hrănească rațele mai mult decât este necesar. Rațele care sunt supraponderale zboară cu mari dificultăți sau deloc. Metoda mâncării suplimentare pentru rațe riscă să creeze boli pentru animale dar și diferite patologii ale viitorilor pui.

10 lucruri interesante despre aceste păsări

Rața este un animal popular, fiind prezent în viața oamenilor încă din copilărie. În industria desenelor animate, personajul Daffy Duck este arhicunoscut. Iată care sunt cele mai interesante informații despre rațe:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot