De ce ouăle Kinder sunt interzise în Statele Unite ale Americii?

10.10.2019
De ce ouăle Kinder sunt interzise în Statele Unite ale Americii?

Unele dintre cele mai populare dulciuri dedicate celor mici sunt ouăle Kinder. Brandul produs de către Michele Ferrero este popular la nivel mondial datorită faptului că fiecare ou de ciocolată conține în interior o jucărie. Totuși, de ce ouăle Kinder sunt interzise în Statele Unite ale Americii?

În Statele Unite ale Americii nu este permisă comercializarea ouălor Kinder. O lege veche din anul 1938 precizează că sunt ilegale toate dulciurile care conţin în interior părţi necomestibile, ce pot fi uşor înghiţite de cei mici.

„Ouăle Kinder sunt interzise, aşa cum sunt şi substanţele narcotice”, a declarat Mike Milne, de la U.S. Customs and Border Protection. Acesta a adăugat: „Atunci când descoperă produse interzise, ofiţerii noştri sunt obligaţi să le confişte”.

Pastele nu sunt o mâncare de origine italiană. De unde au venit pastele în bucătăria europeană?

În încercarea de a intrat și pe piața din Statele Unite ale Americii, Kinder a încercat ca jucăria și ciocolata să fie ambalate separat. Fără folos, însă.

Ce riscă cei care aduc un astfel de ou în Statele Unite ale Americii? Ei bine, traficul cu ouă Kinder poate atrage amenzi chiar și de 2.500 de dolari.

De la ce vin cei doi „M” de la M&M?

Oul Kinder este interzis și în Chile. Includerea jucăriei a adus interzicerea ciocolatei în țara sud-americană, unde o lege pentru etichetarea alimentelor a interzis ambalajele gândite pentru copii într-o încercare de a reduce obezitatea infantilă.

Cine a inventat oul Kinder?

Inventatorul oului Kinder a fost William Salice. Italianul Salice s-a alăturat grupului alimentar Ferrero în 1960 şi a devenit omul de încredere al şefului companiei, Michele Ferrero.

„Inventatorul este Ferrero, eu sunt doar executantul“, spunea adesea Salic, când era întrebat despre nașterea faimosului ou Kinder. Tot lui William Salice îi sunt atribuite produsele Ferrero Rocher şi Pocket Coffee.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot