Până la Primul Război Mondial (1914-1918), corsetul a făcut parte din garderoba fiecărei doamne și domnișoare înstărite, din lumea occidentală. După aceea totul s-a schimbat, femeile au început să poarte mai ales sutien în loc de corset.
Această popularizare a sutientului a venit datorită faptului că un corset era fabricat din metal, iar acesta aliaj era foarte important pe frontul de război. În felul acesta, în anul 1917, Comisia Industriilor de Război din SUA le-a cerut femeilor americane să-şi ajute bărbaţii să câştige războiul boicotând cumpărarea de corsete.
Cu toate că pare greu de crezut este adevărat, iar renunţarea la corsete a economisit circa 28.000 de tone de oţel pe toată perioada conflictului.
Trebuie specificat că acest eveniment nu a fost unicul lucru care adus la renunțarea corsetului. În acea perioadă, femeile lucrau în fabrici și practicau munci foarte solicitante, iar un corset era foarte incomod, astfel că, alternativa a devenit o variantă viabilă.
Obiectul vestimentar a devenit atât de răspândit, încât femeile din SUA și Europa au renunțat la corset chiar și după terminarea războiului. Doamnele și domnișoarele din Asia, Africa şi America Latină au urmat şi ele imediat tendinţa.
Pe lângă faptul că era mult mai practic, sutienul era mult mai bun și pentru sănătatea femeilor. Corsetul era menit să accentueze silueta victoriană și un bust generos, însă provoca probleme de respiraţie şi putea chiar disloca organele, femeile leşinau frecvent, aveau senzaţie de greaţă sau probleme ginecologice, se mişcau cu mare dificultate.
În concluzie, sutienul adus la o mai bună mobilitate și sănătate pentru femei, odată apărut fiind greu de renunțat la el. În ziua de astăzi, sunt fel de fel de modele de sutiene, materialele din care sunt confectionate dovedind o grijă ridicată pentru acea parte a corpului.