Sporturile de contact sunt în vogă în lumea întreagă. Fie că vorbim de MMA, Box, Muay Thai sau Kempo, aceste sporturi antrenează mintea, spiritul și fizicul. Sportivii trebuie să fie antrenați pentru a respecta adversarii. De ce însă în afara ringului, pumnul sportivului este considerat armă albă?
În prezent, există numeroase sporturi care sunt pentru autoapărare și cu ajutorul cărora îți pot antrena mintea și fizicul. Oriunde ne-am afla pe Terra, diferite sporturi au prins atenția oamenilor. De-a lungul timpului, cel mai popular și vechi sport de luptă este boxul.
Cele mai populare sporturi de luptă sunt:
Cum am spus și mai sus, boxul este cel mai popular sport de contact. Istoria lui începe din Egipt și Sumer încă din mileniul 3 î. de Hr., dovezile existente fiind niște sculpturi descoperite de arheologi. Cu toate acestea, dezvoltarea boxului cu reguli bine stabilite datează din perioada Greciei Antice, unde boxul a fost stabilit ca sport olimpic în anul 688 î. de Hr.
Ulterior, în secolele al XVI-lea și al XVIII-lea, Marea Britanie a preluat boxul ca fiind un sport important, pe care a continuat să-l dezvolte, fiind un precursor al sportului pe care-l știm astăzi. Marea Britanie a fost cea care a introdus regulile privind mănușile, arbitru și durata reprizelor.
Sportivii sunt persoane care se antrenează aproape zilnic. Dacă pumnii sunt principalele mijloace folosite în desfășurarea acțiunii, puterea unui sportiv este considerată exponențială față de cea a unui civil. Astfel că, autoritățile au stabilit la nivel internațional că pumnii sportivilor de performanță pot fi considerați arme albe.
Cu toate acestea, pumnii sunt considerati arme mortale doar în anumite circumstanțe. Un procuror care acuză un inculpat pentru o infracțiune este nevoit să dovedească atât că inculpatul a agresat victima cu ajutorul armei, dar și că aceasta ar fi putut fi mortală.
Foto: Depositphotos.com