În zilele noastre, majoritatea magazinelor, aeroporturilor sau stațiilor de metrou au și scări rulante. Nu de puține ori am observat că acestea au pe margine niște perii. Contrar credinței populare, periile pentru scări rulante nu sunt pentru curățarea pantofilor.
Periile scărilor rulante mai sunt numite și „deflector de fustă”. Fusta este, de fapt, ceea ce se numește decalajul dintre scări și părțile laterale.
Aceste perii pentru scările rulante sau „deflectorul de fustă” sunt proiectate pentru a minimiza riscul de a prinde obiecte între trepte și marginea scării rulante, cunoscută sub numele de „fusta” scării rulante.
Multe dintre cele mai grave accidente de scară rulantă au fost rezultatul direct al unui picior sau a unei mâini prinse între plinta scării rulante și treptele în mișcare și, în unele cazuri, au dus la răni care au schimbat viața. Ele servesc ca un semn de avertizare sau un tampon.
Unele scări rulante au o margine galbenă ca indicație pentru a nu se apropia prea mult de margini, dar altele nu, însă au perii. Micul decalaj (fusta) dintre scările scării rulante și părțile laterale, duce în jos în locul în care sunt toate treptele care fac scara rulantă să funcționeze.
Când lucrurile se blochează în acel spațiu, cum ar fi genți, jachete și chiar degetele de la picioare, ele se pot bloca între motoare, ceea ce face ca scara rulantă să nu mai funcționeze corect. Scara rulantă este suficient de puternică pentru a provoca unele daune reale părților corpului uman.
Multe accidente de scară rulantă au fost rezultatul direct al unei mâini sau al unui picior prins în crăpătură. Așadar, periile pentru scări rulante au fost încorporate ca standard de siguranță fie pentru a împiedica ceva să intre în gol, fie să-l devieze.
Foto: Depositphotos.com