De ce se tem pisicile de castraveți?

06.03.2018
De ce se tem pisicile de castraveți?

Internetul este plin de filmulețe și imagini în care pisicile se sperie de moarte la vederea castraveților. Cum explică oamenii de știință acest comportament ciudat al patrupedelor la vederea legumelor verzi?

Cercetătorii spun că nu castravetele în sine este ceea ce sperie pisica, ci mai degrabă felul în care animalul de casă ia la cunoștință de prezența unui obiect străin. Pentru că, în toate filmulețele cu pisicuțe speriate, obiectul străin este așezat în apropierea felinelor când acestea nu sunt atente.

„Cred că reacția se datorează noutății și neașteptatei găsiri a unui obiect neobișnuit plasat alături, în timp ce capetele lor sunt în bolul pentru alimente”, explică Roger Mugford, un specialist în comportamentul animalelor.

De ce zebra are dungi?

Conform oamenilor de știință, pisicile ar fi reacționat la fel dacă în preajmă ar fi fost un ananas și nu un castravete. De obicei, pisicile sunt animale solitare și prezența pe nepusă masă a unui obiect nou în preajmă este o răsturnare de situație care le poate provoca un șoc extrem puternic.

Pisicile
Pisicile se tem de necunoscut

Se pare că mâțele pot percepe castravetele ca pe un șarpe, ori ca pe un prădător, iar instinctul de supraviețuire își spune cuvântul.

Ce este pisica?

Pisica este un mamifer din ordinul carnivorelor, familia Felidae, subfamilia Felinae. Animalul trăiește alături de oameni de peste 9500 ani și în prezent este cel mai cunoscut animal domestic din toată lumea. Pisicile au fost domesticite pentru prima dată în anul 2200 î. d. Hr. de către egipteni.

Curiozități despre pisici

Ce fac insectele iarna? Unde dispar acestea?

Foto: pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot