Pământul este a treia planetă de la Soare. Terra se află la distanța perfectă de acest corp ceresc luminos pentru a putea susține viața inteligentă. Aproximativ 29% din suprafața Pământului este formată din uscat, iar restul de 71 % este acoperită cu apă.
Toate planetele, cu excepția Pământului, au fost numite după zeii și zeițele grecești și romane. Trebuie specificat că planeta noastră are nume diferit în funcție de limba vorbită. De exemplu, aceasta se numește se numește „Terra” în portugheză, „dünya” în limba turcă sau „Aarde” în cea olandeză. Cu toate acestea, termenele au același înțeles și anume „sol” sau „pământ”. În ceea ce privește limba engleză, cuvântul „Earth” are o vechime de peste 1.000 ani.
În secolul al V-lea, mai multe triburi germanice au ajuns în Marea Britanie și au influențat civilizația localnicilor. Drept urmare, limba vorbită a suferit mai multe modificări, iar cuvântul „Earth” provine din termenul anglo-saxon „erda” și echivalentul său germanic „erde”, care înseamnă „pământ” sau „sol”.
În limba engleză veche termenul a devenit „eor(th)e” sau „ertha”. Potrivit cercetărilor istorice originea cuvântului provine din limbile indo-europene. Astfel s-a ajuns la apariția mai multor termene moderne care sunt utilizate și în prezent.
Foto: Pexels.com