Deseori, atunci când ne confruntăm cu o situație grea, suntem sfătuiți să „luăm taurul de coarne”. Practic, cei din jurul nostru ne sfătuiesc să înfruntăm situația așa cum este ea. Totuși, de unde vine expresia și care este originea ei?
Ce e de făcut când te confrunți cu o problemă ce pare fără ieșire și în jur nu este niciun taur care să poată fi luat de coarne? 🙂 Nu-ți rămâne mare lucru de făcut. Istoria acestei expresii este veche de când lumea și pământul, de pe vremea Zeilor grecești.
De unde vine expresia „a ține de șase”
Se pare că expresia “a lua taurul de coarne” provine din mitul grecesc în care Hercule este personaj principal. Se spune că acesta a salvat Creta de un taur furios, ce îi aparținea lui Poseidon, pe care l-a luat de coarne și l-a îmblânzit. De fapt, Hercule avea o putere ieșită din comun și era neîntrecut în forță și vitejie. Pentru acesta, taurul nu a părut a fi un obstacol.
De unde vine expresia „o întorci ca la Ploiești”?
Astăzi, expresia „a lua taurul de coarne” este sinonimă cu „a înfrunta cu îndrãznealã o dificultate, a lua lucrurile pieptiș”. Aceasta este folosită și în alte limbi, nu doar în limba română.
De unde vine expresia „a nimerit orbul Brăila”?
De unde vine obiceiul de a da mâna cu cineva?