De unde vine expresia „Keep Calm and…”?

17.10.2023
De unde vine expresia „Keep Calm and…”?

Cine nu a văzut măcar o dată o imagine cu un mesaj care începe cu „Keep Calm and…”. Ei bine, nu mulți știu care este povestea acestei expresii și perioada în care a apărut.

Expresia „Keep Calm and…” a fost prima dată folosită pe un afiș propagandistic britanic creat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Acest afiș avea inscripția „Keep Calm and Carry On” („Păstrează-ți calmul și continuă”) și a fost conceput ca parte a eforturilor de a menține moralul populației britanice în timpul războiului.

Afișul a fost parte a unei serii de postere create de guvernul britanic pentru a fi afișate în locuri publice, dar nu a fost folosit pe scară largă pe durata războiului. „Keep Calm and Carry On” a făcut parte dintr-o serie de trei mesaje lansate de Guvernul Britanic. Celelalte două mesaje erau „Curajul tău, veselia ta, hotărârea ta ne vor aduce victoria” și „Libertatea este în pericol / Apără-o cu toată puterea ta” („Your Courage, Your Cheerfulness, Your Resolution Will Bring Us Victory” și „Freedom is in Peril / Defend It With All Your Might”), notează Wikipedia.org.

În anii 2000, unul dintre aceste afișe originale a fost redescoperit la Barter Books, o librărie din Alnwick  și mesajul a devenit extrem de popular pe Internet. Astfel, s-a născut expresia „Keep Calm and Carry On”, care a fost adaptată în diverse moduri pentru a crea diverse afișe, citate și obiecte de marketing.

De atunci, expresia a devenit un simbol al rezistenței, calmului și determinării în fața provocărilor și a stresului din viață. A fost parodiată și modificată în multe moduri creative pentru a se potrivi diferitelor contexte și mesaje.

Când a avut loc Al Doilea Război Mondial?

Al Doilea Război Mondial a fost cel mai sângeros conflict din istoria umanității. Datele oficiale arată că între 50 și 85 de milioane de oameni și-au pierdut viața în acea perioadă. Cel de-Al Doilea Război Mondial a durat 6 ani, din 1939 până în 1945, și este considerat a fi una dintre cele mai negre perioade din istoria umanității.

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot
Putin: „Rușii și ucrainienii sunt un singur popor”. Are dreptate președintele rus?
Putin: „Rușii și ucrainienii sunt un singur popor”. Are dreptate președintele rus?
Războiul din Ucraina generează frică, îngrijorare și durere pe „Bătrânul Continent”. De 1.000 de zile, de la momentul în care Rusia a invadat Ucraina, Vladimir Putin a încercat să-și... citește tot