Venus de Milo îl are, omul Vitruvian al lui Leonardo de Vinci îi are, David al lui Michelangelo o are. Dacă și dumneavoastră aveți al doilea deget de la picior mai lung decât degetul mare faceți parte dintr-un select procent de 15%-20% dintre oameni care au la fel aspectul picioarelor. Totuși, ce se spune despre aceste persoane?
Celebrul „picior grecesc”, întâlnit în mod obișnuit pe statuile grecești antice, este cel care are al doilea deget de la picior mai lung decât degetul mare. Dacă picioarele dumneavoastră ar fi arătat astfel în Grecia Antică, ați fi avut calități de lider și spirit de artist. Cel puțin, asta susțineau grecii de acum 2.000 de ani.
Conform nomenclaturii în arte, există cinci tipuri de degete: cel grecesc, cu al doilea deget mai lung; romanul, primele trei fiind de aceeași lungime, iar ultimele două mai scurte. egipteanul, cu un deget mare lung de la picior și ceilalți se îngustează la un unghi de 45 de grade; germanul, doar cu degetul mare mai lung și restul egale; celticul, cu al doilea deget mai lung și restul disproporționate.
La începutul secolului al XX-lea, chirurgul ortoped Dudley J. Morton (1884–1960) a diagnosticat că forma piciorului pe care o numim „degetul grecesc” este de fapt o afecțiune medical. Sindromul lui Morton are ca rezultat durerea într-un picior și mai ales în cel de-al treilea spațiu intermetatarsian. Motivul? Morton a aflat că durerea apare din cauza modului în care greutatea este distribuită pe picioare.
În spațiul public circulă o mulțime de mituri despre existența acestui deget mai lung. Se spune despre persoanele care-l posedă că au o dorință ieșită din comun de a conduce și de a controla. Oamenii puternici, creativi și dinamici au acest deget.
Foto: DepositPhotos.com