Fiecare gospodarie ar trebui sa aiba un aspirator. Acestea sunt dispozitive extrem de utile in ceea ce priveste curatarea podelelor si a pardoselilor, de praf, resturi de mancare sau par de animale.
Este putin probabil ca o simpla matura poate atinge eficienta unui aspirator. Orice persoana responsabila, care isi doreste un confort sporit in propria locuinta apeleaza, cu incredere, la un astfel de gadget.
Tehnologia a dezvoltat o gama diversificata de aspiratoare, ce prezinta functii compatibile cu orice tip de activitate. Astfel, au fost concepute aspiratoarele industriale destinate halelor, ce presupun un gabarit mai mare al compartimentului de colectare, aspiratoarele verticale utile pentru locurile inguste dintre mobilier, tapiterii sau pardoseli, aspiratoarele auto si aspiratoarele robot.
Vom afla imediat care sunt facilitatile cu care vine in plus un aspirator robot fata de un aspirator traditional, care sunt avantajele si dezavantajele utilizarii unui astfel de dispozitiv modern in detrimentul unuia obisnuit.
Avantajele aspiratoarelor traditionale:
Sunt foarte puternice. Folosesc curent electric in loc de baterii, ceea ce le face foarte performante. Sunt ideale pentru curatarea dificila.
Mai putin costisitor. Are un pret de pana la 3 ori mai ieftin decat un aspirator robot.
Au o durabilitate mare. Pot atinge chiar si 10 ani de utilizare.
Pot fi gasite intr-o gama extrem de diversificata
Dezavantajele aspiratoarelor traditionale:
Sunt grele si voluminoase. Avem nevoie de spatiu mare de depozitare pentru acest tip de aspirator, mai ales ca are si furtun de aspirare prevazut cu diferite capete.
Utilizare greoaie. Din cauza gabaritului si a cablului de alimentare care trebuie scos din priza de fiecare data cand ne mutam in alta camera, activitatea ne este vizibil ingreunata.
Sunt zgomotoase. Nivelul de decibeli atins de aspiratoarele obisnuite este mult mai ridicat decat al unui aspirator robot.
Schimbarea sacului poate fi deranjanta, mai ales in randul persoanelor alergice. Acest lucru facut, in medie, o data la doua saptamani.
Avantajele aspiratoarelor robot:
Foarte simplu de utilizat. Trebuie doar sa ne asiguram ca este incarcat si pornit pentru a curata casa automat.
Dispune de functie de curatare programata. Poate fi setat sa aspire locuinta fie din butoanele sale, fie prin intermediul telefonului. Acest lucru poate fi facut de pe telefon chiar daca nu suntem acasa.
Dispune de functia mop. Are capacitatea de a fi substitut pentru mop. Poate aspira atat in mediu uscat, cat si in mediu umed.
Are functie de cartografiere a locuintei. Isi poate face singur traseul in functie de cerinta noastra.
Se intoarce singur la locul de incarcare. Daca bateria se aprope de nivelul minim, aspiratorul se duce la punctul de incarcare, reluand ulterior activitatea de unde a ramas.
Poate ajunge in toate colturile camerei. Fiind mic, curata eficient sub mobilier, sub canapele, in spatiile inguste, acoperind cu succes toata suprafata destinata conform programarii.
Dezavantajele aspiratoarelor robot:
Este scump. Pentru a dispune de aceste facilitati suntem nevoiti sa scoatem din buzunar o suma destul de mare la achizitie.
Recipientul de praf si mizerie trebuie golit frecvent. Capacitatea mica a compartimentului de praf nu permite mai mult de 3 programe de curatare.
Nu are o putere de aspirare foarte puternica. Functionand cu baterii este mai putin performant decat un aspirator traditional. De aceea este preferat incaperilor cu parchet, gresie, mocheta, mozaic. Covoarele nu sunt aspirate in profunzime.
Putem spune ca fiecare persoana isi alege dispozitivul favorit in functie de necesitatile si tipurile pardoselilor pe care le are de curatat periodic. Pentru cei foarte ocupati, care nu au efectiv timp sa aloce mai mult de 20 de minute pe zi curateniei, aspiratorul robot este o minune a tehnologiei. In schimb, unei locuinte dotate cu covoare in camere i se potriveste un aspirator traditional cu putere mare de aspirare.
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot