Document secret al NATO: Sute de mii de soldați vor fi relocați pe flancul de est pentru un eventual război cu Rusia

08.08.2024
Document secret al NATO: Sute de mii de soldați vor fi relocați pe flancul de est pentru un eventual război cu Rusia

Situația tensionată din Ucraina face ca NATO să ia ample măsuri. Au trecut mai bine de doi ani de când pe teritoriul Ucrainei se dau bătălii aprige și mor mii de oameni. De teama escaladării conflictului, NATO va reloca sute de mii de soldați. Acest lucru a fost făcut public de jurnaliștii de la Der Spiegel care au aflat informațiile din documente secrete.

800.000 de soldați, la granița cu Rusia

Un „document secret” obținut de publicația neamțească Der Spiegel arată că Berlinul se așteaptă ca aproximativ 800.000 de soldați germani și aliați ai NATO să folosească porturile, autostrăzile și căile ferate în următoarea perioadă pentru a se îndrepta către est, dacă războiul cu Rusia va escalada și va depăși granițele Ucrainei.

Aceeași publicație arată că în următoarele șase luni aproximativ 200.000 de vehicule vor sosi prin porturile Germaniei din Marea Nordului înainte de a se îndrepta către câmpurile de luptă din estul Europei.

Autostrada A2 care traversează Germania și Polonia de la est la vest până aproape de granița cu Polonia ar fi folosită pentru această mobilizare în masă fără precedent. Una dintre vulnerabilitățile acestei autostrăzi ar fi multitudinea de poduri pe care le are autostrada și care au putea fi ținte facile pentru rachetele rusești.

Se pare că trupele NATO vor avea la dispoziție și brigăzi gata să construiască poduri temporare. De cealaltă parte, autoritățile poloneze întăresc podurile de pe A2 pentru ca acestea să facă față unui transport masiv de armamente.

Cel mai probabil, documentele secrete au ajuns în mâna ziariștilor de la Der Spiegel pentru că NATO și-a dorit acest lucru, tocmai pentru a trage Rusiei un semnal de alarmă: „Nu ne jucăm, suntem pregătiți de ce este mai rău!”.

Și în România se construiesc autostrăzi de zor

De teama unei eventuale invazii a Rusiei în România, țara noastră construiește o autostrada (București-Siret-Porubne) până la granița cu Ucraina și plănuiește noi puncte de control. Șoseaua va fi construită din bani europeni. O astfel de șosea de la Marea Neagră la Marea Baltică și Marea Egee este strategic pentru NATO.

Autostrada Sibiu-Pitești va fi prima autostradă din România care va străpunge Munții Carpați. Lucrările urmează a fi terminate în anul 2027, dacă constructorii se țin de plan, notează stiripesurse.ro.

Cea mai mare bază NATO, la Kogălniceanu

Cea mai mare bază militară europeană a NATO va fi în România, la Mihail Kogâlniceanu, lângă Constanța. Actuala baza NATO va fi extinsă, urmând să ajungă la o suprafață de aproape 29 de kilometri pătrați. Comparativ, Bucureștiul are o suprafață de aproximativ 240 de kilometri pătrați. NATO va investi în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu peste 2,5 miliarde de euro. După modernizare, unitatea de la Kogălniceanu va putea găzdui 10.000 de militari români şi aliaţi.

Un război SUA- RUSIA ar fi un dezastru

Experții de la Universitatea Princeton au simulat un conflict care ar începe cu folosirea armelor convenţionale. Rușii ar folosi primii arma nucleară, undeva în zona graniței dintre Germania și Polonia, ambele state membre NATO.

NATO ar riposta cu un atac nuclear în regiunea Kaliningrad iar conflictul s-ar transforma într-un război nuclear tactic. În primele ore ale conflictului, mai mult de 90 de milioane de oameni vor fi ucişi şi răniţi, notează digi24.ro.

Vezi AICI cum vor fi mutate trupele pe flancul de Est!

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Povestea primului român care a pus piciorul în Antarctica. A vânat foci când a rămas blocat un an de zile pe mare
Povestea primului român care a pus piciorul în Antarctica. A vânat foci când a rămas blocat un an de zile pe mare
Era anul 1897 când lumea organiza prima expediție pe timp de iarnă în Antarctica. La bordul expediției Belgica se afla și savantul Emil Racoviță, cel care a descoperit singura insectă care... citește tot
Care este cel mai vechi artefact din România?
Care este cel mai vechi artefact din România?
În contextul în care România a rămas fără coiful de aur de la Coțofenești, multă lume se întreabă care este cel mai vechi artefact din România. Ei bine, piesa are o vechime de peste... citește tot
Finalul se apropie! În ce an rămâne Terra fără rezerve de petrol?
Finalul se apropie! În ce an rămâne Terra fără rezerve de petrol?
Din păcate, rezervele de petrol ale Planetei nu sunt inepuizabile. Iar modul nebunesc în care omenirea consumă petrol face ca acestea să se termine mult mai repede decât oricine s-ar fi... citește tot