E adevărat că Biblia i-a salvat viața unui soldat pe câmpul de luptă?

20.06.2019
E adevărat că Biblia i-a salvat viața unui soldat pe câmpul de luptă?

Au trecut mai bine de 100 de ani de la Primul Război Mondial și încă ies la suprafață povești fascinante mai puțin cunoscute. Una dintre ele îl are în prim plan pe infanteristul german Kurt Geiler a cărui viață a fost salvată de cartea pe care o purta tot timpul la el, Biblia.

În anul 1917, în timpul unei lupte din nord-estul Franței, trupele nemțești au fost atacate în miez de noapte. De obicei, Kurt Geiler, un credincios convins, dormea cu Biblia sub cap. Un obuz a lovit cazemata în care se afla împreună cu mai mulți dintre camarazii săi, mulți dintre ei murind în urma exploziei.

Kurt Geiler nu a fost rănit și a reusit să iasă de sub dărâmături. Câteva ore mai târziu, acesta a găsit o bucată de schijă de 4 cm care străpunsese Cartea Sfântă. Schija a perforat doar Biblia. Astfel, cu ajutorul acestui „scut de protecție” Geiler a reușit să rămână nevătămat și în viață. Minune de la Dumnezeu? Se poate.

E adevărat că în Primul Război Mondial soldații francezi mergeau pe câmpul de luptă cu taxi?

După ce războiul s-a terminat în 1918, Biblia cu pricina a fost păstrată de către Kurt Geiler și lăsată moștenire urmașilor săi. Zeci de ani mai târziu, nepotul soldatului german a făcut publică povestea și a arătat lumii întregi imagini cu Biblia. Cartea Sfântă a ajuns, ulterior, într-un muzeu.

„Cred că exponatele de genul acesta, lovite de un șrapnel, descriu foarte viu cruzimea războiului”, a povestit Markus, nepotul lui Kurt Geiler.

Cine a scris Biblia?

Biblia sau Cartea Sfântă este cartea de căpătâi a iudaismului și creștinismului. Textele din Biblie sunt scrieri ale unor documente separate (numite „cărți”) scrise într-un interval de timp de circa 1.000 de ani. Totuși, cine a scris Biblia?

Se presupune că Vechiul Testament este rezultatul activității a circa 100-150 scriitori diferiți. Unele dintre cărți sunt rezultatul mai multor autori, nu doar a unuia și Vechiul Testament a fost scris pe parcursul a câteva sute de ani.

Cum vorbeau soldații români în vreme de război? Ce erau „scroafele” și „picăturile de stomac”?

Mulți îl consideră pe Moise ca fiind autorul principal al primelor cinci cărți ale Bibliei (Geneza, Exodul, Leviticul, Numerele și Deuteronomul), cunoscute sub numele de Tora. David este considerat principalul autor al Psalmilor deși și Regele Solomon, fiul lui David, este creditat cu scrierea unei părți însemnate a zicătorilor din Biblie. Printre autorii Vechiului Testament se mai numără Iosua Navi, Ezdra, Daniel, Osea, Amos, Naum, Zaharia, Ieremia, Isaia, etc.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot