E adevărat că în Coreea de Nord nu există taxe?
Cum ar fi să trăiești într-o țară unde nu există nicio taxă? Ideal. Cum ar fi să trăiești, însă, în Coreea de Nord? Oribil. Ei bine, în mod hilar, Coreea de Nord este printre puținele țări unde cetățenii nu trebuie să plătească impozit pe venit.
Coreea de Nord este una dintre puținele țări din lume ai căror rezidenți nu plătesc nicio taxă. Fiscalitatea a fost abolită în anul 1974, întrucât aceasta era considerată ca făcând parte din „lumea veche”.
Coreea de Nord nu are nevoie de un sistem fiscal, deoarece economia acestui stat este naționalizată. Astfel, majoritatea lucrurilor sunt deținute sau administrate de stat. Cum câștigă statul? Ei bine, statul obține „impozite” luând o parte din profiturile unor companii sau industrii locale.
Se pare că și cetățenii sunt impozitați într-un fel sau altul. Statul colectează bani pentru utilizarea utilităților și ia o mare parte din alimente/produse pentru a construi stocuri. Se spune că statul pune mâna pe un procent de 50% din producția fermierilor din fiecare an. Adunarea fiscală este însoțită deseori de bătăi, crime și arestări.
Care sunt alte țări unde nu se plătesc taxe?
Există și alte state unde nu se plătește impozit pe venit și este o plăcere să trăiești. De exemplu, în state precum Bermuda, Monaco, Bahamas, Andorra şi Emiratele Arabe Unite nu se plătesc taxe.
Emiratele Arabe Unite a fost considerată țara cea mai atractivă pentru a trăi și a nu plăti impozit pe venit. EUA au o economie înfloritoare şi un mediu multicultural mai dezvoltat decât multe alte ţări din Orientul Mijlociu. O plăcere să-ți trăiești viața aici. În Orientul Mijlociu nu se plătesc taxe nici în state precum Kuweit, Oman sau Qatar.
Ce taxe se percep în România?
Așadar, în România în fiecare 25 ale lunii, după deducere, toate firmele din țară plătitoare de TVA plătesc la buget acestă taxă. Franța a fost prima țară din lume care a adoptat acest impozit, pe 10 aprilie 1954.
Taxa pe valoare adăugată (TVA) este un impozit indirect care se aplică tuturor bunurilor și serviciilor, direct proporţional cu preţul acestora. Acest impozit este suportat de consumatorul final al bunului/serviciului respectiv. În țara noastră, TVA-ul este de 15%.
În România mai există impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, impozitul pe salarii, impozitul pe dividende, taxele vamale, etc,