E adevărat că, în trecut, copiii erau trimiși prin Poștă?
Astăzi, copiii nu ar trebui să fie lăsați nesupravegheați nici măcar câteva secunde. Ba mai mult, legea îi poate pedepsi pe părinții iresponsabili care nu au grijă de cei mici. Povești prin care copiii erau trimiși prin Poștă par adevărate mituri. Și, totuși, cine ar fi crezut că cei mici erau trimiși prin Poștă în Statele Unite ale Americii?
Oficiul Poştal din Statele Unite ale Americii a inaugurat departamentul de coletărie pe data de 1 ianuarie 1913. Atunci, americanii au văzut acest lucru ca pe o posibilitate de a-și trimite copiii ca pe un colet.
De unde provine celebra expresie „Să revenim la oile noastre”?
La doar câteva săptămâni de la demararea serviciului de coletărie prin poştă, un cuplu din Ohio, Jesse şi Mathilda Beagle şi-au „trimis” fiul de 8 luni, pe James, bunicii sale, care locuia la peste 600 km distanţă, în Batavia. Livrarea i-a costat pe părinți 15 cenți și a strânit o adevărată nebunie în Statele Unite. Astfel, după ce povestea a ajuns în ziare, tot mai mulți părinți iresponsabili și-au trimis odraselele prin Poștă.
De ce alegeau părinții această variantă? „La vremea respectivă, livrarea prin poştă era mai ieftină decât un bilet de tren”, afirmă istoricul Serviciului Poştal al Statelor Unite, Jenny Lynch.
Povestea cu copiii trimiși prin Poștă a durat doar un an și un pic. Pe data de 14 iunie 1913, directorul poştei a decretat în mod oficial interzicerea livrării copiilor prin poştă.
AICI poți să verifici toate codurile poștale din România!
Curiozități despre Poșta:
- Primul oficiu poştal din lume a fost înfiinţat în 1712, în Sanquhar, un mic oraş din sudul Scoţiei. În mod incredibil, oficiul funcționează și azi;
- La începuturi, poștașii duceau scrisorile călare, abia apoi au trecut la trăsuri, când plicurile (confecționate la început din piei de animale) ce conțineau scrisori au devenit din ce în ce mai numeroase;
- Una dintre cele mai celebre scrisori îi aparține lui Fidel Castro. Pe când avea 10 ani, acesta i-a scris preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Franklin D. Roosevelt, în care i-a cerut 10 dolari, oferindu-se în schimbul sumei să-i arate unde se află, în Cuba, minele de fier.