E adevărat că într-o biserică abandonată din România se află spini din coroana lui Iisus?

de: Claudiu Petrișor
08 05. 2019
coroana2

Numele lui Iisus Hristos este strâns legat de creștinism. Toată lumea știe felul în care Iisus din Nazareth a sfârșit pe cruce, după ce a fost răstignit. Există în lume puține dovezi palpabile care susțin prezența lui Iisus pe Pământ. O adevărată comoară există într-o biserică din România unde, se spune, că s-ar afla spini din coroana pe care a purtat-o pe cap fiul lui Dumnezeu, în ultimele sale zile de viață.

Primele scrieri creştine care menționează existența lui Iisus din Nazareth sunt epistolele lui Pavel. Un istoric clujean a adus dovezi, potrivit cărora, în biserica din Jelna din Transilvania există fragmente din coroana de spini a lui Iisus. Tot în acest lăcaș de cult se găsește una dintre cele patru copii existente în lume a capodoperei lui Giotto, pictura Navicella.

Istoricul Adinel Dincă de la Institutul de Istorie „George Bariţiu” din Cluj-Napoca susține că în biserica din Jelna, Bistrița, este un ac din coroana de spini a lui Hristos, ascuns într-o cruce din biserică.

Care sunt dovezile istorice că Iisus a existat?

„Am avut plăcerea de a găsi informaţii despre această biserică inclusiv la Vatican. Este una dintre cele mai bine documentate biserici din Transilvania”, a declarat Adinel Dincă, potrivit adevarul.ro.

Biserica Evanghelică din Jelna a fost ridicată în 1482 și pictată la jumătatea anilor 1500. La început, lăcașul de cult a fost catolic și purta hramul Sfântului Petru. Există voci care susțin că tot aici s-ar afla fragmente din veşmântul Fecioarei Maria. Biserica Evanghelică din Jelna nu a fost reabilitată și este aproape să se prăbușească.

Biserica Evanghelica Jelna

Povestea coroanei de spini a lui Iisus

Coroana de spini a lui Iisus Hristos a fost catalogată ca fiind cea mai prețioasă coroană din istorie. Mântuitorul a purtat coroana pe drumul spre Dealul Golgota și a fost pusă în batjocură pe capul Mântuitorului de către soldații romani.

Unde se află astăzi coroana? În catedrala Notre Dame din Paris încă din anul 1239. În anul 913 coroana a ajuns de la Ierusalim în Bizanț. După ajungerea coroanei în Bizanț, se pare că spinii s-au dispersat de-a lungul secolelor prin danii efectuate fie de împăratul Bizanțului, fie apoi de regele Franței. S-au numărat circa 70, de aceeași natură, care se reclamă drept originali. Doi dintre ei, s-ar afla în România. Un alt spin din coroana de spini este în posesia catedralei catolice Sf. Iosif din Capitală.

Ce a făcut Iuda Iscarioteanul cu cei 30 de arginți obţinuţi din vânzarea lui Iisus?

Foto: rasunetul.ro